Béremelést ígér a közszférában dolgozók egy részének Orbán Viktor


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A magyar gazdaság teljesítménye elérte a járvány előtti szintet, ezért lehetőség nyílik sok olyan lépésre, amelyre eddig nem lehetett gondolni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Orbán Viktor elmondta: 2022. január 1-jétől megemelik „az ápolónők bérét 21 százalékkal, a bölcsődei dolgozókét hússzal, a szociális világban dolgozókét húsz százalékkal, és a kultúrában dolgozókét is” húsz százalékkal.

A pedagógusbérekről szólva a miniszterelnök úgy fogalmazott, „a pedagógusoknak igazuk van, mert ők voltak az elsők, akiknek bérrendezést hajtottunk végre valamikor ’13-14 környékén”, de azóta a többi bér is emelkedett meg infláció is volt, ezért Orbán Viktor szerint „igazuk van hogy ők is bérrendezést akarnak”. Orbán Viktor 10 százalékos emelést lát lehetségesnek jövőre a pedagógusbéreknél,  és „’23 januárjában, hogyha így megy tovább gazdaság teljesítménye, akkor lehet nagyobb a rendezést is csinálni” – mondta.

(MTI, facebook.com/kormanyzat)


Kapcsolódó cikkek