Menekülnek a kisgyermekesek a Miniszterelnökségről?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A családosok kénytelen feladni állásukat, a 10 órás munkaidő miatt nem érnek zárásig az óvodába – írja a Magyar Nemzet,


A Miniszterelnökség után több tárca, illetve számos minisztériumi háttérintézmény is fontolgatja a tízórás munkanapra történő átállást – írja a Magyar Nemzet. Bár a hivatalos verzió szerint a Miniszterelnökség munkatársai elfogadták az új munkarendet, a lap úgy tudja, több gyermekes szülő feladta állását, ugyanis nem tudott odaérni zárásig az óvodába, iskolába a gyerekéért.

A Magyar Nemzet szerint többnyire fiatalokkal töltötték fel a megüresedő helyeket. Velük egyébként pénzt is megtakarít a tárca, hiszen egy friss diplomásnak jóval kevesebb jár a bértábla szerint, mint egy negyvenéves, 15-20 éves munkaviszonnyal rendelkező nőnek.

 


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

A versenyszférában dolgozók kétharmada munkahelyet váltana

A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésével, 63 százalékuk pedig azt tervezi, hogy ha lehetősége nyílik rá, 2024-ben munkahelyet vált – közölte a Trenkwalder február első felében végzett kutatásának eredményét.

2024. február 23.

Példátlan béremelés jön Horvátországban

Horvátország történetének legnagyobb bérreformjáról döntött a kormány – jelentette be a miniszterelnök. A cél az volt, hogy a közszférában dolgozók egyenlő munkáért egyenlő javadalmazást kapjanak, és a legalacsonyabb bérek nőjenek a legnagyobb mértékben, ugyanakkor mindenhol legyenek emelések.

2024. február 23.

4,5 százalékos a munkanélküliség

2024 januárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4 millió 699 ezer főt tett ki. A munkanélküliek száma 222 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,5 százalék volt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).