Mennyi szabim maradt az év végére?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokakat foglalkoztat a kérdés, el tudnak-e menni szabadságra karácsony előtt, vagy a két ünnep között. Fontos tudni: alapvetően a munkáltató dönt, akinek időben kell szólnunk.


A szabadságon belül alap- és pótszabadságot különböztethetünk meg. Az alapszabadság mértéke húsz munkanap, a legtöbb dolgozót pedig az életkor alapján járó pótszabadság is megillet. Utóbbi a Munka Törvénykönyve (Mt.) szerint a munkavállalóknak 25. életévüktől jár, mértéke – egészen a munkavállaló negyvenöt éves koráig három- majd kétévenként nő.

Lényeges a szabadság számítása kapcsán, hogy amennyiben a munkaviszony év közben kezdődött vagy szűnt meg, úgy a szabadság arányos része illeti meg a munkavállalót. A fél napot elérő töredéknap egész munkanapnak számít a szabadság kiadása szempontjából, tehát amennyiben a szabadságnapok arányos kiszámítása során töredéknapot kapunk eredményül, úgy a fél napot elérő törtszám esetében felfelé kell kerekítenünk.

Társadalombiztosítás, járulékfizetés és családtámogatási szabályok

Előadók:

Farkasné Gondos Krisztina osztályvezető, OEP
Matlné Kisari Erika vezető tanácsos, NAV
Orbán Zsófia főosztályvezető-helyettes, Magyar Államkincstár

Időpont: 2014. december 16.

Részletes tematika és jelentkezés >>

Fontos tudni: a szabadságot főszabályként a munkáltató adja ki. A törvény azt is meghatározza, hogy azt a munkáltatónak legkésőbb a szabadság kezdete előtt tizenöt nappal közölnie kell a munkavállalóval döntését.

A munkavállaló alapvetően hét munkanap felett rendelkezhet, azzal, hogy hét munkanap erejéig ugyan a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni a szabadságot, ám ezt a törvény alapján megteheti két részletben is. Emellett a „hétnapos szabály” a munkaviszony első három hónapjára nem vonatkozik, bár ettől a felek közös megegyezéssel eltérhetnek.

A munkáltató által már jóváhagyott szabadság sem biztos: kivételesen fontos gazdasági érdek vagy a munkáltató működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén a dolgozó akár szabadságáról is visszarendelhető; ez esetben a munkavállaló felmerült kárát és költségeit a munkáltató köteles megtéríteni.

Az új Pt. és az Mt. együttes alkalmazása

2014. december 16.

Dr. Berke Gyula, Dr. Pál Lajos, Tálné Dr. Molnár Erika

Ízelító a tematikából:

Megtámadhatóság és semmisség, több alanyú munkaviszonyok, a sérelemdíj és a munkajogi kárfelelősségi szabályok, általános szerződési feltételek szabályainak alkalmazása a munkajogban

Bővebb információ és jelentkezés >>


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Új bevándorlási törvény: egyes vezetőket nehéz helyzetbe hozhat

Sok hazai vállalatnak okoz problémát, hogy vezető vagy magas pozícióban lévő külföldi kollégáik papíron igazolt végzettség hiányában az új bevándorlási törvény alapján egy megítélés alá esnek a vendégmunkásokkal, így számos jogi hátrány érheti őket. A BLS-CEE Ügyvédi Iroda szakértője szerint a külföldieket alkalmazó vállalatoknak személyre szabott jogi megoldásokat kell találniuk a törvénymódosítással keletkezett új kihívásokra.

2024. február 19.

Programozók önkéntes munkája könnyítheti meg a fogyatékkal élő emberek munkához jutását

A digitalizáció nem csak a pénzügyi világot alakította és alakítja át, de többek között a karitatív szervezetek munkáját is hatékonyabbá teheti. A Morgan Stanley budapesti munkatársai immár hatodik éve segítenek önkéntes szervezeteknek továbblépni a digitális evolúciójukban. Az elmúlt bő fél évben nemcsak a Mellrákinfo Egyesület honlapját újították meg, hanem a Salva Vita Alapítványnak is kifejlesztettek egy új online platformot, ami megkönnyíti a megváltozott munkaképességű álláskeresők képességeinek felmérését.