Idén lejárnak a korábbi EU-kártyák


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idén lejár a korábban kiadott Európai Egészségbiztosítási Kártyák (EU-Kártyák) érvényessége – hívta fel a figyelmet közleményében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP).


A közlemény szerint a nyári turistaszezonban jelentős mértékben megnő az igénylések száma, ezért Budapest Főváros Kormányhivatalánakegészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szerve a rövidebb várakozás és a gyorsabb ügyintézés érdekében lehetőséget nyújt arra, hogy már most, a lejárat előtt igényelhessék az ügyfelek az EU-kártyáik cseréjét.

A kártya cseréjét postai és elektronikus úton, valamint személyesen is kérni lehet az ügyfélszolgálatokon, amelyek pontos címe, elérhetőségei megtalálhatók az OEP honlapján (www.oep.hu). A honlapon előzetes időpontfoglalásra is van lehetőség az „időpontfoglaló” rendszer segítségével.

Meghatalmazással más számára is kezdeményezni lehet az új EU-Kártya igénylését. Az új EU-Kártyák kiadásának viszont minden esetben feltétele a még érvényes EU-Kártya egyidejű leadása – írta az OEP.

(Forrá: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 19.

Részmunkaidő és nyugdíj kapcsolata

Ha a részmunkaidőben való foglalkoztatásnál a kereset eléri a minimálbér összegét, a nyugdíj szempontjából nincs jelentősége annak, hogy a kereset alapjául szolgáló munkavégzés nem teljes munkaidőben történik.