Rétvári Bence: az a cél, hogy a betegeknek minél kevesebbet kelljen várni az orvosnál


Az országos Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) feladata, hogy a várakozási idő a betegek számára minél jobban csökkenjen, és minél hamarabb orvosi ellátáshoz jussanak – mondta a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára pénteken Kistarcsán.

Rétvári Bence a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban elmondta: a novembertől már országszerte kilencven járóbeteg-szakrendelésen elindult rendszer feladata, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) keretein belül működő Egészségablak új funkciójaként segítse a betegek mielőbbi ellátását.

Hozzátette, hogy a JIR segítségével kapnak a betegek a szakrendelésekre időpontot, ami megjelenik az egészségablak mobilalkalmazásban is. Jobban szervezhető a betegek eljutása így az orvoshoz, mert a rendszer azt szeretné elérni, hogy „amikor bent van az orvos a rendelőben, akkor legyen mindig beteg is” – fűzte hozzá az államtitkár.

A rendszert folyamatosan bővítik a jövőben, így várhatóan már az idén lehetővé válik az időpontfoglalás az Egészségablak mobilalkalmazáson keresztül – mondta Rétvári Bence. Hozzátette, a betegek továbbra is tudnak majd időpontot foglalni telefonhívással. A foglalások azonban a jövőben megjelennek egy országos rendszerben, így remélhetőleg kiegyenítődik a rendelők kihasználtsága – fűzte hozzá a BM államtitkára.


Kapcsolódó cikkek

2017. december 15.

Minden patika határidőre csatlakozott

A pénteki határidőre minden gyógyszertár csatlakozott az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT) – jelentette be Budapesten, sajtótájékoztatón Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.