Hamis felnikkel üzletelőkre csapott le a NAV

 • Értesítő a rovat cikkeiről

Hamis felniket foglaltak le a Győr-Moson-Sopron megyei pénzügyőrök egy autóalkatrész-forgalmazó üzletben. Az elkövető a hamisítványok fogalmazásával, illetve azok internetes reklámozásával, becslés alapján mintegy négymillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak – olvasható az adóhatóság Facebook oldalán.

 

Az autóalkatrész-forgalmazó üzletben a NAV munkatársai először próbavásárlásként, személyesen megrendelték az egyik közösségi oldalon hirdetett, Vossen márkájú felnigarnitúrát 170 ezer forintért. Már a termék ára gyanús volt, hiszen a hivatalos forgalmazó által kínált garnitúra értéke meghaladja a 800 ezer forintot. Az áruért érkező pénzügyőrök ezért átvizsgálták az üzletet és a raktárt, ahol további Vossen felirattal ellátott felniket találtak. A termékek hivatalos magyarországi importőrének munkatársa megerősítette, hogy az üzletben található felnik másolatok, hamisítványok.

A NAV munkatársai a helyszínen talált kilenc garnitúra hamisítványt lefoglalták. A hamis felnik internetes hirdetésével, reklámozásával – melyhez az eredeti termékek fényképeivel éltek vissza – a szerzői jogok megsértése miatt 2,5 millió forint, míg a hamisítványok árusításával 1,4 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.

A pénzügyőrök szerzői jogok, valamint iparjogvédelmi jogok megsértésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.

Az áfa-kötelezettség keletkezésének időpontja és a teljesítés helye

2. kiadás

Kiadványunk az áfa két kulcsfontosságú területét dolgozza fel: 
- az adófizetési kötelezettség keletkezésének időpontjára (ezen belül a teljesítési időpontokra) vonatkozó szabályokat, illetve
- a teljesítési hely szabályrendszerét.

Megrendelés >>

A hamis autóalkatrészek nemcsak a jogtulajdonosoknak okoznak kárt, hanem közlekedésbiztonsági kockázatot is jelenthetnek, mivel gyengébb minőségűek, mint az eredeti termékek

 • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

 • gyógyszer

  Negyedmillió darabos hamis gyógyszerszállítmányt találtak a pénzügyőrök egy szerb férfi autójában elrejtve a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

 • hamis játék

  Az adóhatóság pénzügyőrei mintegy 800 hamis Minecraft védjeggyel ellátott plüssfigurát foglaltak le Budapesten a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • cafeteria

  Tiltakozik a cafeteria átalakítása ellen a Liga Szakszervezetek, mivel a tervezet szerintük a csökkenti a jövedelmeket.

 • Fotó: shutterstock

  Mivel a nemzetközi nagyvállalatok egyre inkább a belső összhang és a könnyebb kezelhetőség irányába terelik a belső könyvelési eljárásaikat, az egyes országok, így Magyarország, adóhatóságai számára egyre komolyabb fejtörést okoz a cégek helyi szabályok szerinti adózását meghatározó könyvelési adatok rendelkezésre állása. Ezért valószínűleg a jövőben aktívabban alkalmazhatja a magyar adóhatóság is a már 18 éve hatályos számviteli törvényt, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

 • Fotó: shutterstock

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal július 1-je után követi az étel- és italautomaták forgalmát.

 • Európai Unió

  Életbe léptek pénteken az érintett amerikai termékekre kivetett európai védővámok, amelyeket az Egyesült Államok által bevezetett importvámokra válaszul fogadott el az Európai Bizottság.

 • kieges

  Az első félév végéhez közeledve a tapasztalatok szerint főleg a kisebb cégek vannak elmaradva a szabadságok időarányos kiadásával. Mivel jogszabálysértésnek számít, ha a munkáltató nem adja ki az adott évre járó szabadságot, a nyári időszakban nem csupán az elmaradások pótlásáról célszerű intézkedni, hanem lehetőség szerint az éves szabadságkeretek minél nagyobb mértékű további csökkentéséről is – figyelmeztet a Trenkwalder.