2 tonna fémet és egy IFA-t foglalt le a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAV pénzügyőrei illegális fémtelepet számoltak fel Halásztelken és lefoglaltak 2 tonna fémet, valamint az azt szállító tehergépkocsit is – közölte közleményében az adóhatóság.


A NAV pénzügyőrei Halásztelken igazoltattak egy tehergépkocsit, ami rézzel bevont alumínium kábeleket szállított. A gépjárművezető elmondta a pénzügyőröknek, hogy egy volt TSZ területén is tárol különféle fémhulladékokat. A pénzügyőrök ellenőrizték a megadott helyszínt és ott több mint 2 tonnányi, különféle háztartási gépek és eszközök (pl. fűnyíró, hűtő, mikrohullámú sütő) fémhulladékait, autóalkatrészeket, kerítéselemeket, elektronikai kábeleket, eszközöket, gépeket, de még egy a forgalomból ideiglenesen kivont IFA tehergépkocsit is találtak.

Forrás: NAV

 

A vizsgálat megállapította, hogy a telephely tulajdonosa nem rendelkezett engedéllyel megtalált engedélyköteles fémhulladékok felvásárlására. Kiderült az is, hogy az ellenőrzött személy 2010-től mostanáig több mint 55 tonna fémet adott el különböző fémkereskedőnek.

A pénzügyőrök illegális fémkereskedelmi tevékenység miatt az udvaron talált több mint 3 millió forint értékű fémhulladékot lefoglalták és fémkereskedelmi törvénysértés miatt eljárást indítottak, de az engedély nélkül végzett beszerzés és értékesítés miatt még további vizsgálatok várhatók. A több éve folytatott illegális tevékenység miatt több mint 10 millió forint bírság kiszabása várható.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál, adózatlan és hamis termékek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. A szerda közlemény szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. Pécs közelében közúti ellenőrzés során bukott le egy magyar férfi, akinél több mint nyolcszáz doboz ukrán cigarettát és hét zacskó vágott dohányt találtak. Továbbá otthonában árult hamis termékek miatt emelt vádat az ügyészség egy böhönyei férfi ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán.