Számlázó programja van? Könnyebben ellenőrzik!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” elnevezésű funkcióval kell bővíteni 2016. január elsejéig az elektronikus számlázóprogramokat – írja a Napi Gazdaság.


Az új funkció kifejlesztésével a társaságok lehetővé kell tegyék az adóhatóság számára, hogy kiexportálhassa a könyvelési rendszerből egy kiválasztott időszakban kibocsátott számlákat – olvasható a lapban.

Emellett a kezdő és a záró számlasorszám megadásával meghatározható sorszámtartományba tartozó számlákra is kigyűjtési lehetőséget kell biztosítani a NAV-nak.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Árfolyam az áfában (II. rész)

Az Áfa tv. az euróban megadott értékhatárok forintosítására bizonyos esetekben fix árfolyam alkalmazását írja elő, más esetekben évenként változik az alkalmazandó árfolyam.

2024. február 20.

Még egy hónapig kérhető az szja-bevallási tervezetek postázása

Még egy hónapig, március 18-áig lehet kérni az szja-bevallási tervezet postázását az adóazonosító jel és születési dátum megadásával többféle módon is, március 15-étől pedig mindenki megnézheti online az szja-bevallási tervezetét, legegyszerűbben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélportálján, vagy az eSZJA-oldalán – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn közleményében.