A Dunakanyarban csapott le az APEH


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyugta nélküli árusításra bukkantak az APEH ellenőrei nemrégiben a Dunakanyarban. Az ellenőrök ceruzája ezúttal is vastagon fogott. Sőt 9 adózónál 12 nap időtartamú üzletlezárást, 2 adózónál ugyanilyen időtartamú tevékenység felfüggesztést rendeltek el, a mulasztási bírság várható összege meghaladja az 1 millió forintot. Az ellenőrzés május 29-étől június 24-ig tartott.

A feketegazdaság visszaszorítása érdekében együttes ellenőrzést folytatott egy hónapon át az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség és a Vám- és Pénzügyőrség. A május 29-étől június 24-ig tartott akcióban mintegy 340 ellenőr vizsgálódott a Dunakanyarban, és annak vonzáskörzetéhez tartozó településeken.

Forrás: OrigoKapcsolódó cikkek

2022. november 29.

Így adózik nyártól az alkalmi munka

Az extraprofit-adókról szóló jogszabály a mindenkori minimálbérhez kötötte, így érdemben megemelte az egyszerűsített foglalkoztatási formák közterheit. A filmipari statiszták napi keresetét maximálták is. A részletekről dr. Kovács Ferenc, az Adó szaklap főszerkesztője beszél.