A Nemzeti Nyomozó Irodával köröz az APEH


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Együttműködési megállapodást kötött az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) Kiemelt Adózók Igazgatósága (KAIG) és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), amitől munkájuk hatékonyságának növekedését várják.

Bencze József országos rendőrfőkapitány a megállapodás aláírása alkalmából elmondta: évente 420-430 ezer bűncselekmény válik ismertté, ennek 61-65 százaléka vagyon elleni. A gazdasági bűncselekmények száma az elmúlt években nőtt, 2006-ban már 17.862 ilyen bűncselekmény volt.

A gazdasági bűncselekmények elkövetési értéke a 2004. évi 35,7 milliárd forintról 2005-ben 29,9 milliárd forintra mérséklődött, ám 2006-ban jelentősen, 43,6 milliárd forintra emelkedett.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

Hullócsillagok – adócsaló médiavállalat omlott össze

Rövid életű, egyben hamis csillagként ragyogott a médiaiparban az a bűnszervezet, amely megközelítőleg kétmilliárd forintnyi áfa befizetését csalta el. Az elkövetők a bűncselekmény elkövetéséből származó hasznot készpénzben, ingatlanban, illetve drága gépkocsikban halmozták fel. A pénzügyi nyomozók nagyszabású akciója során 52 helyszínen csaptak le egyszerre a Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, a Bevetési Igazgatóság járőrei, valamint a MERKUR bevetési egység.