A Nemzeti Nyomozó Irodával köröz az APEH


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Együttműködési megállapodást kötött az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) Kiemelt Adózók Igazgatósága (KAIG) és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), amitől munkájuk hatékonyságának növekedését várják.

Bencze József országos rendőrfőkapitány a megállapodás aláírása alkalmából elmondta: évente 420-430 ezer bűncselekmény válik ismertté, ennek 61-65 százaléka vagyon elleni. A gazdasági bűncselekmények száma az elmúlt években nőtt, 2006-ban már 17.862 ilyen bűncselekmény volt.

A gazdasági bűncselekmények elkövetési értéke a 2004. évi 35,7 milliárd forintról 2005-ben 29,9 milliárd forintra mérséklődött, ám 2006-ban jelentősen, 43,6 milliárd forintra emelkedett.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.