A NAV elnöke lett az Adóigazgatások Európai Szervezetének soros elnöke


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAV elnöke tölti be az Adóigazgatások Európai Szervezete (IOTA) elnöki tisztségét a 2023-2024-es ciklusban – közölte az adóhatóság.

A közlemény szerint a soros elnökséget Magyarországot képviselve vette át Vágujhelyi Ferenc Georgia adóhivatalának vezetőjétől, Levan Kakavától a szervezet közgyűlésén, Tbilisziben.

A magyar adóhatóság, mint az IOTA egyik alapítója, hosszú évek óta aktívan vesz részt a szervezet munkájában – írták.

A tagállami tapasztalatcserék révén a NAV innovációi, módszerei a tagállamok szakembereinek mindig is intenzív érdeklődésére tartottak számot – tették hozzá.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Megújították a magyar-svájci kettős adóztatás elkerüléséről szóló dokumentumot

A magyar-svájci gazdasági kapcsolatok további erősítése kiemelt fontosságú mindkét fél számára – hangsúlyozta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára, miután aláírta Jean-François Parozzal, a Svájci Államszövetség magyarországi nagykövetével a két ország közötti, a kettős adóztatás elkerüléséről szóló, egyezmény módosító jegyzőkönyvét a Pénzügyminisztérium (PM) pénteki közleménye szerint.

2024. július 12.

NAV: elindult a dohány-kontroll

Elindult a dohány-kontroll: július elején megkezdődött a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága kiemelt figyelmet fordít a feketekereskedelem megakadályozására – közölte a NAV pénteken.