A NAV elnöke lett az Adóigazgatások Európai Szervezetének soros elnöke


A NAV elnöke tölti be az Adóigazgatások Európai Szervezete (IOTA) elnöki tisztségét a 2023-2024-es ciklusban – közölte az adóhatóság.

A közlemény szerint a soros elnökséget Magyarországot képviselve vette át Vágujhelyi Ferenc Georgia adóhivatalának vezetőjétől, Levan Kakavától a szervezet közgyűlésén, Tbilisziben.

A magyar adóhatóság, mint az IOTA egyik alapítója, hosszú évek óta aktívan vesz részt a szervezet munkájában – írták.

A tagállami tapasztalatcserék révén a NAV innovációi, módszerei a tagállamok szakembereinek mindig is intenzív érdeklődésére tartottak számot – tették hozzá.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 28.

A forrásbevonásban segíti a vállalkozásokat egy új alkalmazás

Elkészült a Vállalkozói Információs Portállal (VALI) integráltan működő Forrástérkép elnevezésű alkalmazás, amely a finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti a vállalkozásokat, azon belül főként a mikro- és kisvállalkozásokat – közölte az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

2023. szeptember 28.

Kell-e sírnia Argentínának?

A XIX. század végétől a nagy gazdasági válságig (1930) tartott Argentína igazi aranykora: ekkor az egy főre jutó GDP még az Egyesült Államokat is megelőzte és Argentína a világ 7. leggazdagabb országa volt. A nagy gazdasági válság súlyosan érintette az országot, amely kis túlzással ebből a sokkból a mai napig nem tudott feltápászkodni. Argentína adórendszere bonyolult és nem befektetőbarát.