A települések felén érvénytelen a dohány-koncesszió


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint 1400 hazai településen egyetlen jelentkező sem volt az állami dohánybolt-üzemeltetési pályázatra. Ezeken a településeken újra kiírják a tendert – írja az Origo.


A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. pénteki közleménye szerint 1417 településen nyilvánították eredménytelennek a dohányboltok üzemeltetésére kiírt koncessziós pályázatot, mivel ezeken a helyeken egyetlen pályázó sem akadt a boltokra.

Mérlegképes Kreditkártya
Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Ezeken a településeken újra kiírják a pályázatokat, ha pedig ekkor sem lesz jelentkező, az államnak kell működtetnie a dohányboltokat. A dohányüzletek működtetésére összesen 15633 pályázat érkezett a megadott határidőig és volt olyan település, ahol négy-ötszörös volt a túljelentkezés – írja az Origo.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.

2024. február 23.

E-kereskedelem: a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (1. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.