A települések felén érvénytelen a dohány-koncesszió


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint 1400 hazai településen egyetlen jelentkező sem volt az állami dohánybolt-üzemeltetési pályázatra. Ezeken a településeken újra kiírják a tendert – írja az Origo.


A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. pénteki közleménye szerint 1417 településen nyilvánították eredménytelennek a dohányboltok üzemeltetésére kiírt koncessziós pályázatot, mivel ezeken a helyeken egyetlen pályázó sem akadt a boltokra.

Mérlegképes Kreditkártya
Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Ezeken a településeken újra kiírják a pályázatokat, ha pedig ekkor sem lesz jelentkező, az államnak kell működtetnie a dohányboltokat. A dohányüzletek működtetésére összesen 15633 pályázat érkezett a megadott határidőig és volt olyan település, ahol négy-ötszörös volt a túljelentkezés – írja az Origo.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 22.

Ezért nem adómentes a borravaló

Az adómentes borravaló gyakorlati megvalósulásának jelenleg két alapvető akadálya van – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Jelenleg csak a felszolgálónak készpénzben adott borravaló adómentes.