Adóbevallási roham: hétfőtől tovább tart nyitva a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallásának és befizetésének határideje május 21-én jár le, de a NAV már május 13-ától hosszabbított nyitva tartással fogadja a budapesti és Pest megyei adózókat


A rendkívüli ügyfélfogadással azt szeretné elérni az adóhatóság, hogy az érintettek hosszas várakozás nélkül, időben tudják teljesíteni kötelezettségüket.

Az észak-budapesti, kelet-budapesti, dél-budapesti és Pest megyei adóigazgatóság központi ügyfélszolgálatai május 13-a és 17-e között reggel negyed 9-től este 18 óráig, május 21-én pedig reggel negyed 9-től este 20 óráig fogadják az ügyfeleket.

A hosszított félfogadási idővel érintett ügyfélszolgálatok címlistája:

  • NAV Észak-budapesti Adóigazgatósága 1134 Budapest, Dózsa György u. 128-130.
  • NAV Kelet-budapesti Adóigazgatósága 1144 Budapest, Gvadányi u. 69.
  • NAV Dél-budapesti Adóigazgatósága 1096 Budapest, Vaskapu u. 33-35.
  • NAV Pest Megyei Adóigazgatósága 1132 Budapest, Kresz Géza u. 15.

A megszokott félfogadási időn túl kizárólag a bevallások benyújtásával kapcsolatos ügyek – bevallások átvétele, csekkek kiadása, tájékoztatás, bankkártyás befizetés, ügyfélkapu regisztráció – intézhetők.

 A 06-40/42-42-42 kékszámon hívható Általános Tájékoztató Rendszer munkatársai május 13-a és 17-e között reggel fél 9-től 18 óráig, május 21-én reggel fél 9-től 20 óráig fogadják az ügyfelektől érkező hívásokat – közölte a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

(forrás: NAV)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 29.

NAV: 2025-től lesz teljes az eÁFA rendszer

Számos új funkció bevezetésén van már túl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal eÁFA rendszere, melynek fejlesztése egészen 2025-ig el fog tartani. A könyvelőszoftverekre ezen a téren is egyre nagyobb szerep hárulhat, a hagyományos nyomtatványkitöltő rendszer, az ÁNYK kivezetése ugyanis már napirenden van – derült ki a Kulcs-Soft által szervezett kerekasztal-beszélgetésen.

2024. május 29.

Értesítést küld a NAV-Mobil a jogviszonyváltozásokról

A foglalkoztatási adatok bármikor ellenőrizhetők a NAV-Mobilban, májustól pedig már push üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony változásairól – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.