Adócsökkentés jön a gazdag franciáknak

Szerző: Ado Online
Dátum: 2017. július 11.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az extraadót adókedvezmény váltja a leggazdagabbak számára Franciaországban – erről ír a Portfolio.hu.


A gazdagoknak járó adókedvezményt vezet be jövőre Franciaország, így csábítva az országba a vállalkozókat, befektetőket – nyilatkozta a Financial Timesnak Edouard Philippe miniszterelnök. A francia adócsomag részleteit a napokban jelentik be, annyit azonban már tudni lehet, hogy kivennék a vagyonadó hatálya alól a befektetési portfóliókat, és 30 százalékos, egykulcsos adót vezetnének be az osztalék- és árfolyamnyereségre. Ez utóbbi most 50-60 százalékos adókulccsal adózik.

François Hollande leköszönt elnök 75 százalékos felső adókulcsot vezetett be a legmagasabb jövedelműeknek, így az adópolitika jelentős módosulásáról van szó.

 

 


Kapcsolódó cikkek:


Fantomcégekkel csalta az áfát az őrző-védő bűnszervezet
2021. június 21.

Egy őrzés-védelemmel foglalkozó bűnszervezetet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely fizetendő áfáját úgy csökkentette, hogy bevételeit egy strómanok vezette, gyakran váltott fantomcégekből kiépített hálózaton keresztül futtatta át.

A globális minimumadóról egyeztetett az adószakma
2021. június 21.

Az Adó-Tanácskozás online ülésén a résztvevők egyetértettek abban, hogy a 15 százalékos minimumadó bevezetése nemcsak Magyarország, hanem az egész Európai Unió versenyképességét veszélyeztetné – közölte Izer Norbert.

Orbán: az adóemelés méreg
2021. június 18.

A miniszterelnök szerint Magyarország nemzeti érdeke, hogy ne fogadjon el kívülről ráerőltetett adószabályokat.