Adófizetővé fokozták le a nepáli királyt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nepáli kormány megvonta a királynak és királyi személyeknek járó évi összesen félmillió dolláros juttatást, sőt az uralkodónak ezentúl adót is kell fizetnie, adta hírül a BBC.

A királyi hatalom már 2006 árpilisában voltaképpen megszűnt, amikor a monarchiát a maosita lázadókkal vívott harcok és a tömegtiltakozások nyomására többpártrendszer váltotta fel.

Arról egy alkotmányügyi bizottság fog határozni, hogy a korábban az államfői és a hadsereg vezetői tisztjét betöltő Gyanendra király a későbbiekben játsszon-e egyáltalán közéleti szerepet.

A király ettől még nem gatyásodik le, óriási magánvagyona van, számos szállodalánc és cég részvényese.

Forrás: Index


Kapcsolódó cikkek

2024. május 22.

Hamis termékekre csapott le a NAV

Hamis márkajelzésű cipőket, sportmezeket, adatkábeleket és fülhallgatókat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy százmillió forint értékben egy bolgár kamionban Gyulánál.

2024. május 22.

Mit bizonyíthat a szakértő a bíróság előtt?

Az iparűzési adó alapjáról szóló perben szakértőt rendelt ki a hatóság; az eljárás során felmerült, mit is bizonyíthat a szakértő és mit nem. Érdekes jogesetet ismertetünk.