Adóforintok az illegális szemétlerakás ellen


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az illegális hulladéklerakók felszámolására felajánlott adóforintokat Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter kész a civil szervezetek javaslata alapján felhasználni.

Erről a miniszter pénteken, Budapesten sajtótájékoztatón biztosította a Hulladék Munkaszövetség (Humusz) képviselőit, miután a zöld szervezet kezdeményezésére összehívott Tiszta Magyarország munkacsoport a témában tárgyalást folytatott. Fodor Gábor garanciát vállalt arra, hogy a szemétdombok felszámolására felajánlott egy százaléknyi jövedelemadókból eltérő célokra nem juthatnak pénzek.

Perneczky László, a Humusz kampánykoordinátora elmondta, hogy az illegális hulladéklerakókra az idei adóbevallásokban lehetett először jövedelemadót felajánlani, amelyeket várhatóan az őszre összesít az adóhatóság.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2024. április 17.

Digitalizálódó adózás Afrikában

Számos érdekességet tartogatnak számunkra is az afrikai országok áfarendszerei. Amennyiben összességében nézzük a folyamatokat, kijelenthetjük: Afrika digitalizálódik.

2024. április 17.

Új K+F adókedvezmény

A kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására a korábbi adóalap kedvezmények mellett 2024. januárjától új adókedvezményt is bevezetésre került a társasági adóban (1996 évi LXXXI. törvény 22/G. §).