Adóforintok az illegális szemétlerakás ellen


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az illegális hulladéklerakók felszámolására felajánlott adóforintokat Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter kész a civil szervezetek javaslata alapján felhasználni.

Erről a miniszter pénteken, Budapesten sajtótájékoztatón biztosította a Hulladék Munkaszövetség (Humusz) képviselőit, miután a zöld szervezet kezdeményezésére összehívott Tiszta Magyarország munkacsoport a témában tárgyalást folytatott. Fodor Gábor garanciát vállalt arra, hogy a szemétdombok felszámolására felajánlott egy százaléknyi jövedelemadókból eltérő célokra nem juthatnak pénzek.

Perneczky László, a Humusz kampánykoordinátora elmondta, hogy az illegális hulladéklerakókra az idei adóbevallásokban lehetett először jövedelemadót felajánlani, amelyeket várhatóan az őszre összesít az adóhatóság.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 9.

Niveus: Továbbra is döbbenetes a magyar áfafegyelem

December 8-án hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság az áfarésről* szóló legújabb jelentését, ami 2020-ig dolgozza fel az adatokat. Figyelemreméltó, hogy míg a tavalyi jelentésben a 2020-as becslés még 6,1%-os áfarést prognosztizált Magyarország esetén, a végső érték még ennél is egy nagyságrenddel jobb, 5,1% lett. Ezzel az EU tagállamok közül Magyarország érte el a legjobb eredményt az áfacsalással szembeni küzdelemben – derül ki a Niveus Consulting Group elemzéséből.

2022. december 9.

Brutálisan megemelték a telekadót Pilisjászfalun

A válság miatt Pilisjászfalu is a telek- és építményadó emelésére kényszerült a napokban; főként a telekadó emelése érinti súlyosan a falu lakosságának egy részét, esetükben sokszorosára, több százezer forintra ugorhat az éves kifizetendő összeg – adta hírül a Telex.