Adóforintok az illegális szemétlerakás ellen


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az illegális hulladéklerakók felszámolására felajánlott adóforintokat Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter kész a civil szervezetek javaslata alapján felhasználni.

Erről a miniszter pénteken, Budapesten sajtótájékoztatón biztosította a Hulladék Munkaszövetség (Humusz) képviselőit, miután a zöld szervezet kezdeményezésére összehívott Tiszta Magyarország munkacsoport a témában tárgyalást folytatott. Fodor Gábor garanciát vállalt arra, hogy a szemétdombok felszámolására felajánlott egy százaléknyi jövedelemadókból eltérő célokra nem juthatnak pénzek.

Perneczky László, a Humusz kampánykoordinátora elmondta, hogy az illegális hulladéklerakókra az idei adóbevallásokban lehetett először jövedelemadót felajánlani, amelyeket várhatóan az őszre összesít az adóhatóság.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 27.

A magyar áfa-bevallás sajátosságai (3. rész)

A magyar áfabevallás progresszívnek tekinthető abból a szempontból, hogy az adóalanyoknak lehetőségük van kezdeményezni a bevallásuk alapján képződött követelésük faktorálását.