Adómentes a vizitdíj-kompenzáció


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A havi 200 forintos mértékű Vizitdíj-kompenzációra az a személy jogosult, aki álláskeresési járadékban, álláskeresési segélyben, munkanélküli járadékban, álláskeresést ösztönző juttatásban, nyugdíj előtti munkanélküli segélyben, vagy vállalkozói járadékban részesül.

A vizitdíj-kompenzáció olyan, rászorult társadalmi csoportok részére biztosított juttatás, amely az állami szociális rendszer keretében nyújtott szociális támogatásnak minősül, ezért a személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján adómentes – olvasható az APEH honlapján.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.