Adómentes lehet a mellplasztika


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A svéd plasztikai klinika és az adóhivatal vitájában döntött az Európai Bíróság – olvasható a Napi Gazdaságban.


A szépészeti beavatkozásokat végző svéd klinika áfa-visszaigénylését az adóhivatal megtagadta, mivel a kórház orvosi gyógykezelést végez, ami az EU-ban adómentes. A klinika szerint ezzel szemben a kozmetikai műtét nem gyógykezelés. A két fél vitájában a minap az Európai Bíróság döntött, első ránézésre kevéssé egyértelműen – írja a Napi Gazdaság.

Az Európai Bíróság megállapította, hogy az uniós áfairányelv adómentes kategóriájába beletartoznak az olyan szolgáltatások, amelyek esztétikai műtéteket, illetve esztétikai kezeléseket foglalnak magukban, és az „orvosi gyógykezelések” vagy „egészségügyi ellátások” fogalmába tartoznak. További feltétel, hogy e szolgáltatások célja betegségek vagy egészségügyi zavarok diagnosztizálása, kezelése vagy gyógyítása, valamint az egészség védelme, fenntartása vagy helyreállítása. Az esztétikai beavatkozást igénybe vevő személynek a beavatkozásról alkotott puszta véleménye önmagában nem meghatározó azon kérdésben, hogy a beavatkozás gyógyászati célt szolgál-e. A bíróság kimondta, hogy az áfamentességhez tüzetesen vizsgálni kell az irányelv adómentességének további passzusait is.

További részleteket itt talál.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin mérlegképes kreditpontos rendezvények – további részletek itt.

A Complex Kiadó kreditpontot érő kiadványai

 


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 25.

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz, csaknem egyharmaduk fél évente, 17 százalékuk havonta egyszer jótékonykodik – mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2023. szeptember 25.

A Booking-botrány mélyére ás a Gazdasági Versenyhivatal

Még korántsem került pont a Booking-ügy végére. A Gazdasági Versenyhivatal augusztus 24-én indította el gyorsított ágazati vizsgálatát az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán. A vizsgálati jelentéstervezet elkészítésének eredeti határideje 2023. szeptember 24-én járt volna le, de a hatóság ezt egy hónappal meghosszabbította, mivel a piaci folyamatok teljes feltárásához és értékeléséhez további időre van szükség.