Adómentes lehet a mellplasztika


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A svéd plasztikai klinika és az adóhivatal vitájában döntött az Európai Bíróság – olvasható a Napi Gazdaságban.


A szépészeti beavatkozásokat végző svéd klinika áfa-visszaigénylését az adóhivatal megtagadta, mivel a kórház orvosi gyógykezelést végez, ami az EU-ban adómentes. A klinika szerint ezzel szemben a kozmetikai műtét nem gyógykezelés. A két fél vitájában a minap az Európai Bíróság döntött, első ránézésre kevéssé egyértelműen – írja a Napi Gazdaság.

Az Európai Bíróság megállapította, hogy az uniós áfairányelv adómentes kategóriájába beletartoznak az olyan szolgáltatások, amelyek esztétikai műtéteket, illetve esztétikai kezeléseket foglalnak magukban, és az „orvosi gyógykezelések” vagy „egészségügyi ellátások” fogalmába tartoznak. További feltétel, hogy e szolgáltatások célja betegségek vagy egészségügyi zavarok diagnosztizálása, kezelése vagy gyógyítása, valamint az egészség védelme, fenntartása vagy helyreállítása. Az esztétikai beavatkozást igénybe vevő személynek a beavatkozásról alkotott puszta véleménye önmagában nem meghatározó azon kérdésben, hogy a beavatkozás gyógyászati célt szolgál-e. A bíróság kimondta, hogy az áfamentességhez tüzetesen vizsgálni kell az irányelv adómentességének további passzusait is.

További részleteket itt talál.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin mérlegképes kreditpontos rendezvények – további részletek itt.

A Complex Kiadó kreditpontot érő kiadványai

 


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

2024. június 20.

Mi történhet még idén a forinttal és a magyar kamattal?

A napokban látott forintgyengülés ellenére az euró jegyzése a 385 és 400 forint közötti sávban maradhat az idén. Legalábbis erre számít Németh Dávid, a K&H vezető elemzője alapesetben, azaz akkor, ha nem történik jelentős változás az év hátralévő hónapjaiban a világ- és a magyar gazdaságban. A szakember beszélt a magyar inflációról, a várható kamatpályáról és a szükséges kiigazításról, valamint az uniós kilátásokról is.