Adóslista rengeteg hibával: ne bízz senkiben!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Meglepő és egyben elgondolkodtató kutatási eredményeket tett közzé a Which? a brit adóslistával kapcsolatban, mely tapasztalatok szerint tele van hibás adatokkal. Itthon ugyan még csak álmodoznak a bankok és a tájékozottabb ügyfelek a pozitív adóslistáról, a kinti tapasztalatok azonban mindenképp relevánsak lehetnek számunkra is!

A felmérés szerint a banki ügyfelek ötöde talált hibát a rá vonatkozó lista bejegyzésekben, az emberek 70%-a azonban még soha nem ellenőrizte az őt leíró adatokat.

Fontos megjegyezni, hogy az érdektelenséget mutató ügyfelek azt kockáztatják, hogy az indokoltnál drágábban juthatnak hitelhez vagy megalapozatlanul elutasítja a bank az igénylésüket.

A pénzintézetek a listán szereplő adatokból állapítják meg az ügyfél kockázati besorolását és ennek megfelelően árazzák számukra a hitelt. A Which? tanácsa szerint évente érdemes egy minimális díj ellenében ellenőrizni az adatok helyességét, ezen díjtételnél ugyanis jóval többet lehet bukni egy esetleges felárral folyósított hitelen.

Forrás: PénzcentrumKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.