Adóslista rengeteg hibával: ne bízz senkiben!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Meglepő és egyben elgondolkodtató kutatási eredményeket tett közzé a Which? a brit adóslistával kapcsolatban, mely tapasztalatok szerint tele van hibás adatokkal. Itthon ugyan még csak álmodoznak a bankok és a tájékozottabb ügyfelek a pozitív adóslistáról, a kinti tapasztalatok azonban mindenképp relevánsak lehetnek számunkra is!

A felmérés szerint a banki ügyfelek ötöde talált hibát a rá vonatkozó lista bejegyzésekben, az emberek 70%-a azonban még soha nem ellenőrizte az őt leíró adatokat.

Fontos megjegyezni, hogy az érdektelenséget mutató ügyfelek azt kockáztatják, hogy az indokoltnál drágábban juthatnak hitelhez vagy megalapozatlanul elutasítja a bank az igénylésüket.

A pénzintézetek a listán szereplő adatokból állapítják meg az ügyfél kockázati besorolását és ennek megfelelően árazzák számukra a hitelt. A Which? tanácsa szerint évente érdemes egy minimális díj ellenében ellenőrizni az adatok helyességét, ezen díjtételnél ugyanis jóval többet lehet bukni egy esetleges felárral folyósított hitelen.

Forrás: PénzcentrumKapcsolódó cikkek

2022. december 7.

Adócsalás vádjában bűnösnek találták Donald Trump két cégét

Adócsalás, valamint üzleti adatok éveken át tartó meghamisítása vádjában bűnösnek talált egy New York-i esküdtszék kedden Donald Trump volt amerikai elnökhöz köthető két vállalatot. Donald Trump szerint a cége elleni eljárás politikailag motivált “boszorkányüldözés”.