Adózási bejelentést tett Varga Mihály


Varga Mihály szerint a FATCA-megállapodásnak köszönhetően hatékonyabb lesz a magyar és az amerikai adóhatóságok közötti adatcsere, tovább csökkenhet az adóelkerülés mértéke.

Adóügyi megállapodást írt alá hazánk az Amerikai Egyesült Államokkal. A FATCA-megállapodásnak köszönhetően hatékonyabb lesz a magyar és az amerikai adóhatóságok közötti adatcsere, tovább csökkenhet az adóelkerülés mértéke – írta FB posztjában Varga Mihály pénzügyminiszter.

A megállapodással célju, hogy a tisztességes adózókat védjük, a visszaélőket kiszűrjék. A megállapodás azokat a vállalatokat érinti, amelyek az Usában és nálunk is rendelkeznek adóilletőséggel. Illetve magánszemélyeket is, akiknek van befektetésük mindkét országban. Az adóhatóságok adatcseréje révén elkerülhető az adóelkerülés, hiszen valahol meg kell fizetni az adót a jövedelmek után.

Forrás: Varga Mihály FB oldala


Kapcsolódó cikkek

2023. március 31.

Elfogadták a költségvetés módosítását

Az Országgyűlés elfogadta a rezsivédelmi költségvetés módosítását, amely négyszeresére emeli a Rezsivédelmi Alap összegét, ezzel biztosítva, hogy minden magyar család továbbra is a rezsicsökkentett árat kapja az átlagfogyasztás mértékéig – közölte a Pénzügyminisztérium.

2023. március 31.

Niveus: nem szedhetik be az önkormányzatok a települési adót magáncégeken keresztül

Több, anyagilag nehéz helyzetben lévő önkormányzat is mérlegeli azt, hogy különböző települési adókat vezetne be, így a Kúria „légiutas-adóról” szóló ítélete fontos forrás lehet nekik és a települési adó fizetésére kötelezett magánszemélyeknek is arra vonatkozóan, hogy települési adót milyen keretek között lehet bevezetni – foglalja össze a Niveus Consulting Group.