Adózatlan cigarettát és dohányt találtak egy családi házban


Csaknem hárommillió forint értékű adózatlan cigarettát és finomra vágott fogyasztási dohányt találtak a pénzügyőrök egy Bács-Kiskun vármegyei családi ház számos rejtekhelyén – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

A tájékoztatás szerint a családi ház és a kert átvizsgálásakor a fedett kerti kiülőben lévő, használaton kívüli hűtőszekrény fagyasztórekeszéből, a mosogatószekrény felső fiókjából és a grillezőből összesen 75 doboz, magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő. A NAV munkatársai a fészerben több mint 11 kilogramm finomra vágott fogyasztási dohányt találtak, a műhelyben lévő fotel felnyitható ülőrészében pedig további 290 doboz külföldi származású cigaretta lapult. A kamrában felszerelt, álcának használt biztosítéktábla mögött kialakított üreg pedig további 274 doboz cigarettát rejtett.

A ház tulajdonosa a megtalált dohányárut a magáénak ismerte el, azonban a jövedéki termékek eredetét és jogszerű birtoklását nem tudta igazolni. A pénzügyőrök a 2,8 millió forint értékű cigarettát és dohányt lefoglalták. A férfi jelentős összegű jövedéki bírsággal számolhat, valamint költségvetési csalás elkövetéséért is felelnie kell.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

Niveus: milliókat nyerhetnek bizonyos cégek még néhány hétig

A 2024-es adótörvény módosítások egy egyszeri amnesztiát biztosítanak a társaságok számára, lehetővé téve a korábban be nem jelentett részesedések utólagos bejelentését. Így azok is mentesülhetnek a társasági adó (TAO) megfizetése alól, akik korábban nem jelentették be a NAV felé a más társaságokban szerzett tulajdonrészüket és azt most pótolják. Az utólagos bejelentésre május 31-ig van lehetőség-foglalja össze a Niveus Consulting Group.

2024. április 12.

A vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (7. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazására vonatkoznak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.