Adózatlan cigarettát és dohányt találtak egy családi házban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csaknem hárommillió forint értékű adózatlan cigarettát és finomra vágott fogyasztási dohányt találtak a pénzügyőrök egy Bács-Kiskun vármegyei családi ház számos rejtekhelyén – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

A tájékoztatás szerint a családi ház és a kert átvizsgálásakor a fedett kerti kiülőben lévő, használaton kívüli hűtőszekrény fagyasztórekeszéből, a mosogatószekrény felső fiókjából és a grillezőből összesen 75 doboz, magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő. A NAV munkatársai a fészerben több mint 11 kilogramm finomra vágott fogyasztási dohányt találtak, a műhelyben lévő fotel felnyitható ülőrészében pedig további 290 doboz külföldi származású cigaretta lapult. A kamrában felszerelt, álcának használt biztosítéktábla mögött kialakított üreg pedig további 274 doboz cigarettát rejtett.

A ház tulajdonosa a megtalált dohányárut a magáénak ismerte el, azonban a jövedéki termékek eredetét és jogszerű birtoklását nem tudta igazolni. A pénzügyőrök a 2,8 millió forint értékű cigarettát és dohányt lefoglalták. A férfi jelentős összegű jövedéki bírsággal számolhat, valamint költségvetési csalás elkövetéséért is felelnie kell.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 23.

eÁFA: duplázódik az adatszolgáltatási hiba büntetésének felső határa

A NAV eÁFA rendszerében július 1-jétől elérhető az önellenőrzés funkció, míg adatszolgáltatási hibák esetén augusztus 1-jétől a mulasztási bírság felső határa megduplázódik. A PwC közleménye az eÁFA bevezetésének tapasztalatairól, kihívásairól, valamint a rendszer fejlesztésének további elemeiről.