Adózatlan cigarettát és dohányt találtak egy családi házban


Csaknem hárommillió forint értékű adózatlan cigarettát és finomra vágott fogyasztási dohányt találtak a pénzügyőrök egy Bács-Kiskun vármegyei családi ház számos rejtekhelyén – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

A tájékoztatás szerint a családi ház és a kert átvizsgálásakor a fedett kerti kiülőben lévő, használaton kívüli hűtőszekrény fagyasztórekeszéből, a mosogatószekrény felső fiókjából és a grillezőből összesen 75 doboz, magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő. A NAV munkatársai a fészerben több mint 11 kilogramm finomra vágott fogyasztási dohányt találtak, a műhelyben lévő fotel felnyitható ülőrészében pedig további 290 doboz külföldi származású cigaretta lapult. A kamrában felszerelt, álcának használt biztosítéktábla mögött kialakított üreg pedig további 274 doboz cigarettát rejtett.

A ház tulajdonosa a megtalált dohányárut a magáénak ismerte el, azonban a jövedéki termékek eredetét és jogszerű birtoklását nem tudta igazolni. A pénzügyőrök a 2,8 millió forint értékű cigarettát és dohányt lefoglalták. A férfi jelentős összegű jövedéki bírsággal számolhat, valamint költségvetési csalás elkövetéséért is felelnie kell.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. június 6.

A kormány benyújtotta a jövő évi adótörvényeket az Országgyűlésnek

A kormány megőrzi a személyi jövedelemadó alacsony szintjét, a családi adókedvezményt, a négygyermekesek, a 30 év alatti anyák és a 25 éven aluliak adómentességét, emellett továbbra is garantálja az alapvető élelmiszerek kedvezményes áfakulcsát – hangsúlyozta a Pénzügyminisztérium (PM) közleménye, amellyel bejelentette, hogy a kormány kedden benyújtotta az adótörvényeket, és még a nyári szünet előtt elfogadhatja az Országgyűlés azokat.

2023. június 6.

Hogyan hat a befektetésekre az új szocho adóteher?

A Magyar Közlönyben 2023. május 31-én megjelent 205/2023. (V. 31.) Kormányrendelet alapján 2023. július 1-sejétől az Szja törvény szerint kamatjövedelmet – az ingatlanalap befektetési jegyéből származó kamatjövedelem kivételével – a 15% személyi jövedelemadó (szja) mellett 13% szociális hozzájárulási adó (szocho) is terheli a 424/2022. (X. 28.) Kormányrendelettel kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt. A jelenlegi tervek szerint 2023. november 26-ig tart a veszélyhelyzet, de nem lehet kizárni, hogy annak időtartamát újra meghosszabbítják – írja cikkében az RSM Hungary szakértője.

2023. június 6.

Szennyezett, penészes tojás, zárjegy nélküli cigaretta, hamis LEGO – munkában a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai mintegy 20 ezer koszos, penészes, jelöletlen tojást találtak egy magyar rendszámú teherautó rakterében, a 47-es főúton. Az M1-esen a pénzügyőrök 1800 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak egy autóban, az M43-ason hamis LEGO is előkerült – közölte a hatóság kedden.