Alig fizet társasági adót az Airbnb


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Airbnb tavaly csak 188 ezer fontnyi társasági adót fizetett az Egyesült Királyságban – írja a 444 a BBC-re hivatkozva.


Annak ellenére, hogy az Egyesült Királyságban 2016-ban az ingatlantulajdonosok 657 millió fontnyi (229 milliárd forintnyi) bérleti díjat szedtek be az Airbnb-n keresztül, a cég ennek ellenére tavaly csak 188 ezer fontnyi (65 millió forintnyi) társasági adót fizetett.

[htmlbox felteteles_adomegallapitas]

 

A cég által keresett jutalékokat az ír leányvállalat könyveli el, de van két brit leányvállalata is: az egyik egység adózás előtti nyereséget ért el, de a másik nem fizetett társasági adót, mivel a levonások után veszteséges lett – olvasható a 444 BBC híradásán alapuló cikkében.


Kapcsolódó cikkek

2023. november 29.

Újkatás vállalkozó számlázhat-e adószámos magánszemélynek (bérbeadó, szállásadó)?

Egy újkatás egyéni vállalkozónak lehet-e bevétele adószámos magánszemélytől? Legyen szó egy airbnb-ző szállásadóról, lakást kiadó bérbeadóról vagy akár őstermelőről. Bár már több, mint egy éve szigorították a KATA feltételeit, még mindig vannak félreértések. Íme a teljeskörű és érthető válasz a Tudatosadózótól, majd ráadásként egy állásfoglalás a NAV-tól. Van egy varázsmondat, amit a bölcs újkatás minden számlájára ráírt, 100%-os védőpajzsot húzva az újkatája köré. 

2023. november 29.

Áfa és átalakulás

Adózás szempontjából lehetséges a nem kedvezményezett átalakulás és a kedvezményezett átalakulás. Nem kedvezményezett átalakulások esetében adóalap módosító tételeket szükséges figyelembe venni. A társaságiadó-törvény adókedvezményeket biztosít a kedvezményezett átalakulás választása és feltételeinek teljesülése esetére. A szabályozáson túl érdekes jogesetet ismertetünk.