Alkoholtermékek készletnyilvántartása


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A pénzügyi tárca napokban közzétett rendelete május elsejei hatálybalépéssel meghatározza a vendéglátó üzletek alkoholtermék-készletforgalmi szabályzatának kötelező tartalmát.

Az 5/2009. (III. 27.) PM rendelet módosította a jövedéki adóról szóló törvény végrehajtásáról szóló 8/2004. (III. 10.) PM rendelet szabályait. Eszerint az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló jogszabály szerinti Vendéglátás cím alatti üzletkörökben alkoholterméket forgalmazó nem jövedéki engedélyes kereskedőnek (vendéglátó) az alkoholtermék-készletforgalmi szabályzata május elsejétől kezdődően legalább az alábbiakat kell hogy tartalmazza: a vendéglátó neve, székhelye, adószáma; az üzlet megnevezése, címe; az alkoholtermék-forgalom külön nyilvántartásban rögzítésre kerülő adatainak (beszerzés, értékesítés, nyitó- és zárókészlet) részletezettsége, mennyiségi egysége; a forgalmi adatok megállapításának alapját képező időszak; az időszak forgalmi adatai megállapításának és a külön nyilvántartásban rögzítésének időpontja;, az időszaki zárókészlet megállapításának módszere; készletfelvétel alkalmazása esetén a készletfelvétel módja.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Csaknem nyolcvan kilogramm dohánylevelet foglalt le a NAV

Költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakossal szemben – tájékoztatta a NAV.

2023. szeptember 28.

A forrásbevonásban segíti a vállalkozásokat egy új alkalmazás

Elkészült a Vállalkozói Információs Portállal (VALI) integráltan működő Forrástérkép elnevezésű alkalmazás, amely a finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti a vállalkozásokat, azon belül főként a mikro- és kisvállalkozásokat – közölte az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.