Állami hitellel támogatják az online pénztárgép-cserét


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A közelgő augusztus 31-i határidő miatt az online pénztárgépeket gyártó vállalkozások kedvező állami hitelhez juthatnak, ugyanis 200-250 ezer pénztárgép cseréjére van szükség – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.


A NAV honlapján közzéteszi azokat az ajánlott pénztárgépgyártókat, amelyek biztos háttérrel és lefedettséggel rendelkeznek, augusztus 31-e után pedig ellenőrizni fogja a pénztárgépcsere megtörténtét.

Ha a kereskedő igazolni tudja,hogy érvényesen megrendelte az új pénztárgépet és a gyártó visszaigazolta a szállítást, akkor az adóhatóság nem fogja szankcionálni a késedelmet.

A NAV soron kívül fogja teljesíteni a pénztárgépcseréhez járó 50 ezer forintos támogatási igényeket – erre kérte az adóhatóságot a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály, miután a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) vezetőivel tárgyalt, elmondta: a piaci igények minél gyorsabb kielégítése érdekében a fejlesztési bankon keresztül kedvezményes állami hitelt biztosítanának az engedéllyel rendelkező pénztárgépek gyártáshoz.

Azoktól, akik élnek ezzel a lehetőséggel, azt várják, hogy a lehető legkedvezőbb áron jelenjen meg a piacon a pénztárgép.

Parragh László, az MKIK elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte: a pénztárgépek cseréje nagy lépés lesz az adózás történetében, mert hatékony adózási modell jön létre.

A vállalkozók érdeke, hogy az átállás minél zökkenőmentesebben, a lehető legkisebb áron valósuljon meg, és a csalásokat megakadályozzák. 

Tudjon meg mindent az átállásról 2013. augusztus 22-i előadásunkon!

A kamara a zökkenőmentesség érdekében vállalta, hogy információt juttat el az érintettekhez a területi kamarai hálózaton és az internetes rendszerén keresztül. A költségek tekintetében pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy szabad verseny, szabad piac alakuljon ki, és ezáltal az árak csökkenjenek. A kamara ajánlást tesz a termék mellé, ez azt jelenti, hogy a honlapján bárki elérheti az ellenőrzött információ alapján közzétett ajánlott vállalkozások listáját.

(forrás: Kormány.hu-MTI)

 

 


Kapcsolódó cikkek

2024. május 29.

NAV: 2025-től lesz teljes az eÁFA rendszer

Számos új funkció bevezetésén van már túl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal eÁFA rendszere, melynek fejlesztése egészen 2025-ig el fog tartani. A könyvelőszoftverekre ezen a téren is egyre nagyobb szerep hárulhat, a hagyományos nyomtatványkitöltő rendszer, az ÁNYK kivezetése ugyanis már napirenden van – derült ki a Kulcs-Soft által szervezett kerekasztal-beszélgetésen.

2024. május 29.

Értesítést küld a NAV-Mobil a jogviszonyváltozásokról

A foglalkoztatási adatok bármikor ellenőrizhetők a NAV-Mobilban, májustól pedig már push üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony változásairól – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.