Térkép készült a legnagyobb adósokról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Darabszámra a legtöbb adós Pest-, Fejér- és Bács-Kiskun megyében van – derül ki az Index adóstérképéből.


Az adóhivatal több mint 5700, jelentős adótartozással rendelkező céget és magánszemélyt tart nyilván; ezek alapján készített térképet a lap.

Darabszámra a legtöbb adós Pest-, Fejér- és Bács-Kiskun megyében van, de a helyi lakosok arányában Fejér megye a legfertőzöttebb – ezt a megyék színezésével érzékeltetjük. A térképre nagyítva piros pontokkal jelöljük a magánszemélyeket, kékkel a cégeket. Utóbbiaknál azt is jelezzük, ha éppen felszámolási vagy végelszámolási eljárás zajlik ellenük.

A városok versenyét Budapest nyerte, a legtöbb, adótartozással bíró magánszemély és vállalkozó Angyalföldön van, dobogós még Óbuda és Újbuda.

Az Index térképét itt találja.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

2024. június 20.

Mi történhet még idén a forinttal és a magyar kamattal?

A napokban látott forintgyengülés ellenére az euró jegyzése a 385 és 400 forint közötti sávban maradhat az idén. Legalábbis erre számít Németh Dávid, a K&H vezető elemzője alapesetben, azaz akkor, ha nem történik jelentős változás az év hátralévő hónapjaiban a világ- és a magyar gazdaságban. A szakember beszélt a magyar inflációról, a várható kamatpályáról és a szükséges kiigazításról, valamint az uniós kilátásokról is.