Átírták az adótörvényeket


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemzetközi tárgyúnak tűnő adósaláta-törvényt fogadott el hétfőn a T. Ház. Az új jogszabály nyomán csaknem minden adótörvény módosul egy kicsit, néhány visszamenőleges hatállyal. Többek között szűkítették a látványcsapatsport-támogatást, és pontosították a katát és a kivát.


Szinte minden adótörvényt átírt a még Matolcsy György által az Országgyűlés elé terjesztett, és hétfőn este elfogadott jogszabály, amely „Az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól” címet viseli. A képviselők 243 igen szavazattal, 8 nem ellenében és 54 tartózkodás mellett fogadták el a legújabb salátatörvényt.

Az új törvény a társasági adóról szóló törvényt úgy módosítja, hogy a támogató a törvény alapján számított kiegészítő sportfejlesztési támogatást köteles a támogatott sportág szakszövetségén keresztül visszaforgatni a sport támogatására. A módosítás úgy rendelkezik, hogy ezen szabályokat első ízben a 2013–2014-es támogatási időszakban benyújtott új sportfejlesztési programok támogatásával összefüggésben kell alkalmazni. Mindez a látványcsapatsport-támogatás eddigi kedvezményeinek érdemi szűkítését jelenti.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin rendezvények – Transzferár szabályozás – 2013.04.18. További részletek itt.

A salátatörvény módosítja a kiváról és a katáról szóló törvényt is. E szerint már biztosítási ügynöki tevékenységet végző vállalkozások is bejelentkezhetnek a kata hatálya alá, és a kiva választására egész évben lehetőség van.

A salátatörvény ezeken túl kis mértékben módosítja az szja-törvényt, az áfa-törvényt, a jövedéki adóról szóló törvényt, az illetéktörvényt, a szerencsejáték szervezéséről szóló jogszabályt, valamint a gépjárműadóról szóló törvényt is.

A kisebb változtatásokról minden részletet megtalál a törvénytervezetről írt cikkünkben.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál, adózatlan és hamis termékek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. A szerda közlemény szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. Pécs közelében közúti ellenőrzés során bukott le egy magyar férfi, akinél több mint nyolcszáz doboz ukrán cigarettát és hét zacskó vágott dohányt találtak. Továbbá otthonában árult hamis termékek miatt emelt vádat az ügyészség egy böhönyei férfi ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán.