Felmentéssel gyorsítják a pénztárgépcserét


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Közbeszerezés nélkül vásárolhat a NAV 500 milliós szervert.


A NAV-nak nem kell kötelezően közbeszerzést kiírnia a hivatal informatikai rendszerébe bekötött pénztárgépek adatait feldolgozó, várhatóan nettó 500 millió forintba kerülő eszközökre. A kormány erre vonatkozó javaslatát a parlament gazdasági és informatikai bizottsága a jobbikos tagok tartózkodása mellett hétfőn támogatta. A felmentés kiterjed a fejlesztés esetleges támogatásához szükséges további nettó 170 millió forintos beszerzésre is.

A közbeszerzési törvény kimondja: a minősített adatot, valamint az ország alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdekeit érintő vagy a különleges biztonsági intézkedést igénylő beszerzésre, a parlament gazdasági és informatikai bizottsága adhat felmentést a kötelező közbeszerzés alól.

Rogán Antal (Fidesz) bizottsági elnök arról tájékoztatta a bizottságot, hogy megfelelő nemzetbiztonsági tanúsítással rendelkező cégek vehetnek részt a beszerzésben.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. március 1.

Tájékoztatási igazgatóság alakult a NAV-nál

Március elsejétől az adóhivatal általános tájékoztatási tevékenységét az országos illetékességgel működő tájékoztatási igazgatósága látja el, az ügyfelek továbbra is a megszokott csatornákon kérhetnek segítséget adózási kérdésekben – közölte a NAV.

2024. március 1.

Karbantartás miatt üzemszünetet tart vasárnap a NAV

A háttérrendszerének karbantartása miatt a NAV webes felületei és a NAV-Mobil applikáció egyes szolgáltatásai nem lesznek elérhetők 2024. március 3-án, vasárnap 9 órától 21 óráig – közölte az adóhatóság.