Augusztus végén dönthetnek az adócsökkentésről


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az augusztus 21-i kormányülésen tárgyal az adócsökkentésről a kabinet – nyilatkozta a pénzügyminiszter a Világgazdaságnak.

Veres János az interjúban úgy fogalmazott: a pénzügyi tárca már kiszámolta a az adócsökkentés reális keretét, de a végső szót a kormánynak kell kimondania. A jövő évi adócsökkentésre szánt összeg százmilliárdos nagyságrendű lehet, tehát nem ezer- és nem tízmilliárdos, de a mértékét ma még nem tudom megmondani – idézi szavait a napilap.

A pénzügyminiszter a Világgazdaságban hétfőn megjelent interjúban elmondta, a szolidaritási adó mérséklése, megszüntetés illetve a járulékterhek módosítása szerepel a konkrét javaslatok között. Nem erősítette meg az interjúban, hogy öt százalék lehet a járulékcsökkentés mértéke.

Beszélt arról, hogy kidolgozták a javaslatot arról, hogy három vagy négy kivétellel megszűnnének az adókedvezmények, de azt nem tudja megítélni, lesz az indítványhoz politikai támogatás.

Veres János a kieső bevételek pótlása esetén el tudja képzelni, hogy egyes termékeket egy közbülső, kedvezményes áfakulcs terheljen. Kérdés az, hogy mi tartozzon ide. Az élelmiszerek mellett felvetődött az energiahordozók, a turisztikai szolgáltatások adójának a csökkentése is – közölte.

Forrás: Figyelőnet


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Csaknem nyolcvan kilogramm dohánylevelet foglalt le a NAV

Költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakossal szemben – tájékoztatta a NAV.

2023. szeptember 28.

A forrásbevonásban segíti a vállalkozásokat egy új alkalmazás

Elkészült a Vállalkozói Információs Portállal (VALI) integráltan működő Forrástérkép elnevezésű alkalmazás, amely a finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti a vállalkozásokat, azon belül főként a mikro- és kisvállalkozásokat – közölte az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.