Az adószakértő szerint nem kell izgulni az elvárt adó miatt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vadász Iván, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke szerint a cégeknek ˝olyan nagyon nem kell izgulniuk˝ a második félévtől bevezetni tervezett régi-új elvárt adó miatt.

A szakember a Nap-keltében azt mondta, a az új adóteher alóli felmentéshez tulajdonképpen csak egy viszonylag alapos vizsgálatot folytatnak majd le a veszteségesség, illetve az ebből adódó ˝fizetésképtelenség˝ bizonyítására, de aki ˝nem a józsefvárosi piacon veszi a fiktív számlát˝, hanem a valós költségeit könyveli, annak nincs félnivalója. Az sem biztos – tette hozzá – hogy az APEH-nek lesz elég kapacitása ezekre az ellenőrzésekre.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.

2022. június 30.

Ellenőrzési határidők és a mulasztási bírság kapcsolata

A mulasztási bírságok sokfélék, de vannak közös szabályaik. Ilyen a bírság kiszabásakor alkalmazandó mérlegelés, vagy különféle adózók esetében irányadó kedvezőbb, vagy hátrányosabb rendelkezések alkalmazása megbízható, vagy kockázatos adózók esetében. Érdekes jogesetet mutatunk be.