Az adószakértő szerint nem kell izgulni az elvárt adó miatt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vadász Iván, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke szerint a cégeknek ˝olyan nagyon nem kell izgulniuk˝ a második félévtől bevezetni tervezett régi-új elvárt adó miatt.

A szakember a Nap-keltében azt mondta, a az új adóteher alóli felmentéshez tulajdonképpen csak egy viszonylag alapos vizsgálatot folytatnak majd le a veszteségesség, illetve az ebből adódó ˝fizetésképtelenség˝ bizonyítására, de aki ˝nem a józsefvárosi piacon veszi a fiktív számlát˝, hanem a valós költségeit könyveli, annak nincs félnivalója. Az sem biztos – tette hozzá – hogy az APEH-nek lesz elég kapacitása ezekre az ellenőrzésekre.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2023. február 8.

A NAV az idén is elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is külön kérés nélkül elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, a folyamat automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni az adóhivatalhoz, és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem – közölte a NAV szerdán.