Az adóterhek miatt csökkent a takarékszövetkezetek nyeresége


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségbe tömörült takarékszövetkezetek tavalyi adózott eredménye együttesen 8,114 milliárd forintot tett ki, szemben a 2005 végi 8,69 milliárd forinttal – derült ki a szövetség szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az adózott nyereség csökkenését a szövetség a tavalyi évközi adóváltoztatásokkal indokolta. Az integráció takarékszövetkezetei összesen 2,453 milliárd forint adót fizettek be a központi büdzsébe 2006-ban, szemben az előző évi 2,259 milliárd forinttal.

Az integrált takarékszövetkezetek mérlegfőösszege tavaly mintegy 1.125 milliárd forintra növekedett az előző évi 1.038,25 milliárd forintról, a takarékszövetkezeti integráció eszközállományán belül a lakossági hitelállomány az elmúlt évben 264,5 milliárd forintot ért el.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.