Az adóterhek miatt csökkent a takarékszövetkezetek nyeresége


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségbe tömörült takarékszövetkezetek tavalyi adózott eredménye együttesen 8,114 milliárd forintot tett ki, szemben a 2005 végi 8,69 milliárd forinttal – derült ki a szövetség szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az adózott nyereség csökkenését a szövetség a tavalyi évközi adóváltoztatásokkal indokolta. Az integráció takarékszövetkezetei összesen 2,453 milliárd forint adót fizettek be a központi büdzsébe 2006-ban, szemben az előző évi 2,259 milliárd forinttal.

Az integrált takarékszövetkezetek mérlegfőösszege tavaly mintegy 1.125 milliárd forintra növekedett az előző évi 1.038,25 milliárd forintról, a takarékszövetkezeti integráció eszközállományán belül a lakossági hitelállomány az elmúlt évben 264,5 milliárd forintot ért el.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

2024. június 20.

Mi történhet még idén a forinttal és a magyar kamattal?

A napokban látott forintgyengülés ellenére az euró jegyzése a 385 és 400 forint közötti sávban maradhat az idén. Legalábbis erre számít Németh Dávid, a K&H vezető elemzője alapesetben, azaz akkor, ha nem történik jelentős változás az év hátralévő hónapjaiban a világ- és a magyar gazdaságban. A szakember beszélt a magyar inflációról, a várható kamatpályáról és a szükséges kiigazításról, valamint az uniós kilátásokról is.