Az Osztrák Gazdasági Kamara is támogatja az örökösödési adó eltörlését


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha ez megtörténne, azzal az eredménnyel járna, hogy nem csökkenne az osztrák vállalatok eszközállománya és saját tőkéje – mutatott rá Reinhold Mitterlehner, az Osztrák Gazdasági Kamara helyettes főtitkára.

A következő tíz évben ugyanis Ausztriában várhatóan kereken 52.000 kis és közepes méretű vállalat kerül generációváltás miatt új tulajdonosnak átadásra. Az örökösödési adó eltörlésével a generációváltás során jelentősen javul a cégek pénzügyi stabilitása. Több kockázati tőke is maradna a vállalatoknál, amit nem szabad elvonni. Összességében az Osztrák Gazdasági Kamara főtitkár-helyettese támogatja a kis és közepes méretű vállalatok örökösödési adójának eltörlését, mert ezzel munkahelyek fennmaradását lehet biztosítani és ez egyben fontos adópolitikai jelzés is lenne Ausztria mint gazdasági telephely számára.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 27.

A magyar áfa-bevallás sajátosságai (3. rész)

A magyar áfabevallás progresszívnek tekinthető abból a szempontból, hogy az adóalanyoknak lehetőségük van kezdeményezni a bevallásuk alapján képződött követelésük faktorálását.