Az Osztrák Gazdasági Kamara is támogatja az örökösödési adó eltörlését


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha ez megtörténne, azzal az eredménnyel járna, hogy nem csökkenne az osztrák vállalatok eszközállománya és saját tőkéje – mutatott rá Reinhold Mitterlehner, az Osztrák Gazdasági Kamara helyettes főtitkára.

A következő tíz évben ugyanis Ausztriában várhatóan kereken 52.000 kis és közepes méretű vállalat kerül generációváltás miatt új tulajdonosnak átadásra. Az örökösödési adó eltörlésével a generációváltás során jelentősen javul a cégek pénzügyi stabilitása. Több kockázati tőke is maradna a vállalatoknál, amit nem szabad elvonni. Összességében az Osztrák Gazdasági Kamara főtitkár-helyettese támogatja a kis és közepes méretű vállalatok örökösödési adójának eltörlését, mert ezzel munkahelyek fennmaradását lehet biztosítani és ez egyben fontos adópolitikai jelzés is lenne Ausztria mint gazdasági telephely számára.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.