Betehet a NAV-rendelet a Coca-Colának


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy új NAV-rendelet értelmében az elektronikus kasszákhoz hasonlóan az italautomatákat is összekötnék az adóhatóság szervereivel. A rendelet komoly többletkiadásokat eredményezhet az autpmatákat működtető cégek számára. A Coca-Cola például még nem tudja, továbbra is működteti-e az automatáit – írja az Index.


Az új szabályozás szerint az automatákat üzemeltető cégeknek március 31-ig kell regisztrálniuk az automatáikat, azaz eldönteni, hogy a jövőben is akarják-e működtetni azokat, vagy sem – mondta a lapnak Mucska Péter, a Coca-Cola HBC Magyarország vállalati kapcsolatok vezetője.

Az újság azt akarta megtudni, hogy a Coca-Cola automataüzemeltetéssel foglalkozó cége, a Vendit miként reagál majd a rendeletre. Mucska Péter csak annyit mondott az Indexnek, hogy a cég jelenleg elemzi a helyzetet.

A lap korábban azt írta, hogy a rendelet nyomán várhatóan az italok ára is emelkedik és a jelenleginél keveseb automata üzemel majd. A rendelet szerint a cégeknek 30 ezer forintos regisztrációs díjat kell majd befizetniük az adóhatóságnak, amit be lehet majd számítani az adatszolgáltató egység árába. Ezen felül a egységnek várhatóan havi díja is lesz – írja a Index.

Számlakiállítás és elektronikus számlázás a gyakorlatban –

Második, átdolgozott kiadás

A szerzők a számla és egyéb bizonylatok kiállításának, valamint az elektronikus számlázásnak az alapvető szabályait foglalják össze.

További információ és megrendelés >>


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.

2024. február 23.

E-kereskedelem: a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (1. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.