Bizonytalanság őszig iparűzésiadó-ügyben


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Annyi biztos egyelőre, hogy a luxemburgi bíróság egyedi, önálló döntést hoz majd a magyar iparűzési adó ügyében, a bíróság a tárgyaláson ma elhangzottak alapján fogja ítéletét ősszel meghozni.

„Az elhangzott kérdésekből megállapítható volt, hogy a helyi iparűzési adó ügyét a bíróság részleteiben vizsgálta, s önálló döntést fog hozni” – mondta a FigyelőNetnek a tárgyalás helyszínén, Luxemburgban tartózkodó dr. Oszkó Péter, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója, aki az iparűzési adót tiltakozásképpen be nem fizető magyarországi cégek jogi képviselője.

Az elnök-vezérigazgató kijelentésével utalt arra, hogy egyes szakértők véleményével ellentétben a magyar iparűzési adó ügye nem vethető össze annak az olasz adónak az ügyével, amelyet az Európai Bíróság hasonló eljárásában végül összeegyeztethetőnek talált az uniós joggal.

Az érintett magyarországi cégek jogi képviselője szerint felelőtlenség lenne megjósolni, kinek a javára dönt a bíróság. Több tárgyalás nem lesz, a bíróság a ma elhangzottak alapján dönt majd, a döntés kötelező érvényű. Ítélethirdetés szeptember, október körül várható.

Forrás: FigyelőNetKapcsolódó cikkek