Bolgár zárjegyes cigarettát foglaltak le a NAV munkatársai az M5-ös autópályán


Négyezer-kilencszáz doboz bolgár zárjegyes cigarettát találtak egy teherautóban az M5-ös autópályán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A cigarettát több száz doboz sütemény, üdítő és szalámi közé rejtették – közölte a hatóság csütörtökön.

A Bevetési Igazgatóság pénzügyőrei az M5-ös autópályán közúti ellenőrzést tartottak, megállítottak egy bolgár teherautót, amelyre belga rendszámú pótkocsit csatoltak. A két sofőr Bulgáriából tartott Ausztrián át Németország-Belgium-Hollandia úticélig. Úgy nyilatkoztak, nem szállítanak jövedéki terméket, csak különféle bolgár eredetű élelmiszereket. A pénzügyőrök a raktér ellenőrzésekor fedezték fel az elrejtett dohányárut.

A gépjárművezetők a 4900 doboz különböző márkájú bolgár zárjegyes cigaretta eredetét és jogszerű birtokban tartását hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A NAV munkatársai a 10,9 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták, és eljárást indítottak költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt – közölte az adóhatóság.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 28.

Május 31. – több mint háromszázezer vállalkozást érintő határidő

Az elmúlt három évet vizsgálva, rendre közel negyedmillió vállalkozás nyújtja be a pénzügyi beszámolóját májusban az OPTEN adatai szerint. Év elejétől május végéig jellemzően 5 cégből 4 leadja a beszámolóját. A pénzügyi beszámolóra vonatkozó határidő elmulasztása komoly szankciókkal járhat.

2024. május 28.

Csoportos társaságiadó-alany tagjainak nyilatkozata a jövedelem-(nyereség-)minimumról

„A”, „B” és „C” társaság 2023. január 1-je óta csoportos társaságiadó-alanyként működnek, a csoportkép-viselői feladatokat „C” társaság látja el. A 2023-as adóévről szóló bevallás összeállítása során merült fel az a kérdésünk, hogy a csoportos társaságiadó-alanynak kell-e alkalmaznia a jövedelem-(nyereség-)minimum szabályokat, vagy azokat a csoporttagoknak kell figyelembe venniük az egyedi adóalap megállapítása során. A 2329 jelű nyomtatvány NY-01-es lap 30. sorában a csoportképviselő kinek (mely adózónak) a vonatkozásában nyilatkozik a jövedelem-(nyereség-)minimum szabályok alkalmazásáról?