Illegális mosószerrel kereskedő férfit tartóztatott le a NAV


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti pénzügyi nyomozói letartóztattak egy férfit, aki közel 60 millió forint értékű, illegálisan előállított mosószerrel kereskedett – tudatta a hivatal közleményben.

Mint írták, a férfit vezetés közben tartóztatták fel, járművében nagyobb mennyiségű – egy ismert mosószer védjegyével ellátott – mosógélt találtak.

A termékek külső jegyei alapján megállapítást nyert, hogy azok jogvédelem alatt álló termékek utánzatai – írták a közleményben. Mint kiderült, a férfi értékesíti is a mosószert, sőt az előállítását is maga szervezi meg illegálisan foglalkoztatott munkásokkal, a saját családi házának kertjében.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a hamis mosószerek előállításával közel 60 millió forint összegű kárt okozott a tényleges forgalmazónak.

A hatóság felhívta a figyelmet arra, hogy a mosószer kereskedelmi forgalomba kerülve a vásárlókra is veszélyt jelentene, mivel a gyártás nem ellenőrzött keretek között történt.

A nyomozók az okozott kár megtérülése érdekében készpénzt és targoncákat foglaltak le, illetve a bűncselekmény elkövetését bizonyító bűnjeleket szállítottak el a kutatásokkal érintett helyszínekről.

A büntetlen előéletű férfi letartóztatását a bíróság elrendelte.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

Hullócsillagok – adócsaló médiavállalat omlott össze

Rövid életű, egyben hamis csillagként ragyogott a médiaiparban az a bűnszervezet, amely megközelítőleg kétmilliárd forintnyi áfa befizetését csalta el. Az elkövetők a bűncselekmény elkövetéséből származó hasznot készpénzben, ingatlanban, illetve drága gépkocsikban halmozták fel. A pénzügyi nyomozók nagyszabású akciója során 52 helyszínen csaptak le egyszerre a Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, a Bevetési Igazgatóság járőrei, valamint a MERKUR bevetési egység.