Borsi átmeneti megoldást javasol az ingatlanadóra


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Értékalapú ingatlanadót nem lehet addig bevezetni, amíg nincs ingatlan kataszter, így átmenetileg korrigált terület alapú adót kell bevezetni – mondta Borsi László, az Ingatlan Parlament elnöke az őszi RealEast Expo Budapest-et bemutató sajtótájékoztatón csütörtökön.

Hozzátette: az ingatlan kataszter elkészítése három évet vesz igénybe és néhány milliárd forintba kerül. Addig a településeket övezetekre kell osztani, és az azokhoz rendelt szorzókkal kell a négyzetméterekhez tartozó adót kiszámítani.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.