Borsi átmeneti megoldást javasol az ingatlanadóra


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Értékalapú ingatlanadót nem lehet addig bevezetni, amíg nincs ingatlan kataszter, így átmenetileg korrigált terület alapú adót kell bevezetni – mondta Borsi László, az Ingatlan Parlament elnöke az őszi RealEast Expo Budapest-et bemutató sajtótájékoztatón csütörtökön.

Hozzátette: az ingatlan kataszter elkészítése három évet vesz igénybe és néhány milliárd forintba kerül. Addig a településeket övezetekre kell osztani, és az azokhoz rendelt szorzókkal kell a négyzetméterekhez tartozó adót kiszámítani.

Forrás: Világgazdaság



Kapcsolódó cikkek

2022. június 28.

Adóemeléseket jelentettek be Romániában

Nicolae Ciuca román miniszterelnök hétfőn több adóemelési intézkedést jelentett be, miután az általa vezetett Nemzeti Liberális Párt (PNL) határozott a koalíciós javaslatokról.

2022. június 28.

Mit kell tudni az extraprofit adóról, azaz az extraadókról?

A Kormány szinte azonnali, 2022.07.01-i hatállyal több gazdasági szektor szereplőjére többletadó vagy pótadó fizetését rótta ki, melyet az alapul szolgáló kormányrendelet (az extraprofit adókról szóló 197/2022. (VI. 4.) Kormányrendelet, a továbbiakban: „KR”) „extraprofit adó”-ként aposztrofál.