Céghúsvét adómentesen


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Adómentes húsvétot ajánl az Accor-Services annak apropóján, hogy évente három alkalommal, á 6550 forint értékben lehet közterhek nélkül ajándékozni.

A húsvét áll a második helyen a vállalati ajándékozási ranglistán – állítja Arnaud Erulin, az Accor-Services Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A szakember ezt azzal összefüggésben jelentette ki, hogy tapasztalatai szerint egyre több cég használja ki az adómentes ajándékozás lehetőségét akár saját dolgozói, akár üzleti partnerei javára. A tavalyihoz képest megemelt összegben, évente három alkalommal, alkalmanként 6550 forint értékben használhatja ki egy cég az adómentes ajándékozás lehetőségét. Megfigyelhető, hogy az adómentes ajándékozás szempontjából a cégek a karácsonyt sorolják az első helyre.

Az Accor-Services Magyarország Kft. a közelgő húsvétra meglepetést is tartogat, ugyanis számos beváltóhellyel olyan szerződést kötöttek, amilyennel az utalvány akár 15 százalékkal többet ér. A Top Premium utalvány több mint 20.000 országos, helyi és regionális hiper- és szupermarketben, parfümériában, könyv- és ruházati boltban, valamint elektronikai és barkácsszaküzletben váltható be.

Forrás: Piac&ProfitKapcsolódó cikkek

2022. július 1.

800 éves az Aranybulla – Püspökök, várispánok (7. rész)

II. András király nem egységes szabályozásként adta ki az Aranybullát, az gyakran csak kiegészítette egyéb intézkedéseit, döntéseit. Ez azt is jelenti, hogy nem kis jelentősége van annak is, hogy mit nem tartalmazott a kiváltságlevél. Ez nem kis mértékben jelenti a végrehajtott adóreformot is. Az adóintézkedések egy része csak utalásszerűen tartalmaz hátrányos intézkedéseket az egyház és a várispánok kárára.

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.