Cégvándorlás kezdődött az iparűzési adó miatt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kisebb iparűzési adót vagy mentességet kereső cégek az országban vándorlásba kezdtek. Így került egy tengeri olajfúrótornyokat működtető vállalkozás, valamint egy észak-amerikai érdekeltségekkel rendelkező médiacég is a Pest megyei, 1700 lelket számláló Újlengyelbe, ahol nem vetették ki a vállalkozásokra ezt a terhet.

A lap szerint továbbá lassan lépnek fel a magyar hatóságok azok ellen, akik tudatosan viszik csődbe cégüket.
Csatlós Csilla, a Direktinfo Kft. vezetője a lapnak elmondta, hogy Magyarországon a feljelentések egy részét megalapozatlanság vagy adathiány miatt visszautasítják, és a nyomozásokra is hónapokat kell várni, ami rendkívül kedvező a bűnözőknek.

Forrás: Index


Kapcsolódó cikkek

2024. július 22.

Ezért nem adómentes a borravaló

Az adómentes borravaló gyakorlati megvalósulásának jelenleg két alapvető akadálya van – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Jelenleg csak a felszolgálónak készpénzben adott borravaló adómentes.

2024. július 19.

Orbán Trump ígérete nyomán adómentessé tenné a borravalót

Orbán Viktor miniszterelnök figyelemre méltónak tartja Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt javaslatát a borravaló adómentességéről, és Magyarországon sem látja annak szükségét, hogy a borravalót adóztassák.