Cigarettacsempészet, parfümfoglalás – jövedéki csalás és hamisítás


Több mint kétmillió forint értékű cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök az M1-es autópályán egy Belgiumba tartó bolgár kisbuszban – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága csütörtökön. Továbbá több mint ötezer üveg hamis parfüm piacra kerülését akadályozták meg a NAV munkatársai az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán történt ellenőrzéssel – közölte a szervezet regionális igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön.

A hatóság tájékoztatása szerint jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást az ügyben. Mint írták, a kisbuszt az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszán állították meg. A jármű átvizsgálásakor a pénzügyőrök egy csempészáruk számára kialakított üreget találtak a karosszéria mögött – tették hozzá.

A gépjárműben a gyári üregek, az akkumulátor helye, de még a kárpitelemek is cigarettát rejtettek – részletezték, kiemelve: az „amatőr szerelő” összesen 960 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát tömött az üregekbe.

Ötezer üveg hamis parfümöt foglalt le a NAV

Több mint ötezer üveg hamis parfüm piacra kerülését akadályozták meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán történt ellenőrzéssel – közölte a szervezet regionális igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön.

Tóth Gergő tájékoztatása szerint egy lengyel rendszámú autóban kétezer üveg hamis parfümöt találtak. A nyomok egy budapesti lerakathoz vezettek, ahol további háromezer üveg hamis termékre bukkantak.

A raktárban találtak még a teherautók lezárásához használt plombákat, hamis bélyegzőt, fuvarleveleket és számlákat. A NAV nyomozói a bizonyítékok alapján azonosították a bűncselekményhez köthető szervezőt, akit iparjogvédelmi jogok megsértése miatt a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt. A hamis terméket elkobozták és megsemmisítették.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 21.

NAV: éjfélkor jár le az szja-bevallási határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).