Csekkek, számlák, banki értesítők, adópapírok a kukában


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint 50 hivatalos iratot, köztük adópapírokat és csekkeket találtak a szemétben Érden. A polgármester jogi lépéseket fontolgat, a posta pedig keresné a felelőst, ha megkapná a megtalált leveleket. Nem először dobtak szemétbe hivatalos küldeményeket Érden: két hete egy erdőszélen találtak egy zsáknyi levelet – tudta meg az RTL Klub Híradója.

Csekkek, számlák, banki értesítők, adópapírok és okmányirodából küldött levelek kerültek elő Érden. A polgármesteri hivatalból is adtak fel hivatalos leveleket, amelyeket most a szemétből kaptak vissza. T. Mészáros Tamás polgármester elmondta, hogy be tudják perelni a postát, hiszen ez a fajta szolgáltatási színvonal tűrhetetlen.

Környezettudatos lehetett az elkövető, mert a leveleket egy szelektív hulladékgyűjtő edénybe dobta. A papírokat a hulladékezeléssel megbízott cég egyik munkatársa találta meg. Ha a hivatalos küldemények a kukába kerülnek, akkor azt valószínűleg soha senki nem találja meg.

A Magyar Postánál kérték az önkormányzatot, hogy adják át nekik leveleket, de eddig ez nem történt meg. Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője azt mondta, hogy belső vizsgálatot indítottak a postán, hogy kiderüljön, történt-e mulasztás. A vizsgálat lezárásig mást nem tudott mondani az ügyről.

Nem ez az első eset, hogy kézbesítetlen leveleket találtak Érden. Két hete egy erdő szélén, egy illegális szeméttelep felszámolásakor bukkantak bezsákolt, kidobott levelekre. Akkor a posta szerint egy alkalmazott vétett a szabályzat ellen, ezért őt elbocsátották.

Forrás: Uno


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

2024. június 20.

Mi történhet még idén a forinttal és a magyar kamattal?

A napokban látott forintgyengülés ellenére az euró jegyzése a 385 és 400 forint közötti sávban maradhat az idén. Legalábbis erre számít Németh Dávid, a K&H vezető elemzője alapesetben, azaz akkor, ha nem történik jelentős változás az év hátralévő hónapjaiban a világ- és a magyar gazdaságban. A szakember beszélt a magyar inflációról, a várható kamatpályáról és a szükséges kiigazításról, valamint az uniós kilátásokról is.