Csekkek, számlák, banki értesítők, adópapírok a kukában


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint 50 hivatalos iratot, köztük adópapírokat és csekkeket találtak a szemétben Érden. A polgármester jogi lépéseket fontolgat, a posta pedig keresné a felelőst, ha megkapná a megtalált leveleket. Nem először dobtak szemétbe hivatalos küldeményeket Érden: két hete egy erdőszélen találtak egy zsáknyi levelet – tudta meg az RTL Klub Híradója.

Csekkek, számlák, banki értesítők, adópapírok és okmányirodából küldött levelek kerültek elő Érden. A polgármesteri hivatalból is adtak fel hivatalos leveleket, amelyeket most a szemétből kaptak vissza. T. Mészáros Tamás polgármester elmondta, hogy be tudják perelni a postát, hiszen ez a fajta szolgáltatási színvonal tűrhetetlen.

Környezettudatos lehetett az elkövető, mert a leveleket egy szelektív hulladékgyűjtő edénybe dobta. A papírokat a hulladékezeléssel megbízott cég egyik munkatársa találta meg. Ha a hivatalos küldemények a kukába kerülnek, akkor azt valószínűleg soha senki nem találja meg.

A Magyar Postánál kérték az önkormányzatot, hogy adják át nekik leveleket, de eddig ez nem történt meg. Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője azt mondta, hogy belső vizsgálatot indítottak a postán, hogy kiderüljön, történt-e mulasztás. A vizsgálat lezárásig mást nem tudott mondani az ügyről.

Nem ez az első eset, hogy kézbesítetlen leveleket találtak Érden. Két hete egy erdő szélén, egy illegális szeméttelep felszámolásakor bukkantak bezsákolt, kidobott levelekre. Akkor a posta szerint egy alkalmazott vétett a szabályzat ellen, ezért őt elbocsátották.

Forrás: UnoKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.