Csempészekre csapott le a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kilencmillió forintot érő adózatlan dohányt foglaltak le néhány nap leforgása alatt közúti ellenőrzésen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei munkatársai. A több mint ötezer doboz cigarettát és a csempészetükhöz használt autókat a pénzügyőrök lefoglalták.

Több csempészt is lefüleltek a napokban Szabolcsban. A pénzügyőrök a rendőrökkel közösen Porcsalma térségében közúton ellenőriztek egy Ford Mustang típusú gépkocsit és annak sofőrjét. A jármű átvizsgálásakor a csomagtartóban elrejtve a NAV munkatársai 2 400 doboz adózatlan cigarettát találtak.

Pár nap eltéréssel szintén közúton ellenőrizték a pénzügyőrök azt a Ford Ranger típusú terepjárót, aminek platójáról 2 760 doboz adózatlan dohány került elő.

A NAV munkatársai mindkét esetben költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek, a több mint ötezer doboz füstölnivalót és az autókat lefoglalták.

(nav.gov.hu)


Kapcsolódó cikkek

2019. október 28.

Csempészcigarettát foglalt le a NAV

Tizenegymillió forint értékű csempészett cigarettára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Tiszaadony közelében – közölte a hatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense hétfőn.
2019. április 8.

Csempészcigarettát talált a NAV Záhonynál

Mintegy nyolcvannyolc millió forint értékű csempészett cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy kamionban a záhonyi magyar-ukrán határállomáson – közölte a hatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatósága rendészeti főosztályának sajtóreferense.