Demján: nem kell összevonni a kis adókat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem támogatja a kis adók összevonását a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ).

Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke az InfoRádiónak elmondta: a kis adók összevonása azt eredményezheti, hogy a befizetett összegeket nem a korábban meghatározott célokra fordítják, hanem a bürokrácia éli föl. Az innovációs járulékot például csak az innováció fejlesztésére lehet fölhasználni, annak bevezetését éppen az érdekvédelmi szervezet kezdeményezte.

Az ügyvezető elnök attól tart, a kis adók összevonásával a jövőben kevesebb pénz juthat innovációra, szakképzésre.

Forrás: FigyelőNetKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.