Diszkriminálják a nem hazai nyugdíjalapokat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Európai Bizottság jogsértési eljárást indított kilenc tagállam (Dánia, Litvánia, Hollandia, Portugália, Szlovénia, Spanyol-, Svéd-, Lengyel-, Csehország) ellen, mert a gyanú szerint ezen országok magasabb adóterhelést vetnek ki a külföldi nyugdíjalapok osztalék- és kamatbevételeire, mint a piac hazai szereplőire.

Kovács László adóügyi biztos elmondta: az eljárás sértheti a tőke szabad áramlását. Nem zárható ki, hogy más tagállamok ellen is indul eljárás hasonló ügyben.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.