Dohánnyal ügyeskedőre csapott le a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A gyári csomagolású zacskók alját óvatosan szétvágta és úgy töltötte be a dohányt – lebukott.


Nyíregyházán vásárolt dohánylevelet töltött házilag, eredeti magyar adójeggyel ellátott gyári csomagolású cigarettás zacskókba az a férfi, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei füleltek le Cegléden – adta hírül a NAV.

A NAV pénzügyőrei jövedéki ellenőrzést tartottak Cegléden egy magánszemélynél, ahol több mint 10 kilogramm fogyasztási dohányt és szárított dohánylevelet találtak gyári csomagolású Sopianae-s és üres nejlon zacskókban.

Forrás: NAV

 

Az ellenőrzéskor derült ki, hogy a férfi a nyíregyházi piacon megvásárolt dohánylevelet az otthonában feldolgozta. Az ismerőseitől gyűjtött gyári csomagolású zacskók alját óvatosan szétvágta és úgy töltötte be a dohányt, hogy azokon az adójegy sértetlen maradjon. A megtöltött zacskókon a szétvágott részt pillanatragasztóval visszaragasztotta, így azok külsőleg sértetlennek tűntek.

A pénzügyőrök a 10 kilogramm fogyasztási dohányt lefoglalták, és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Adózatlan dohánytermék birtoklása miatt közel 300 ezer forint bírság kiszabása várható.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál, adózatlan és hamis termékek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. A szerda közlemény szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. Pécs közelében közúti ellenőrzés során bukott le egy magyar férfi, akinél több mint nyolcszáz doboz ukrán cigarettát és hét zacskó vágott dohányt találtak. Továbbá otthonában árult hamis termékek miatt emelt vádat az ügyészség egy böhönyei férfi ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán.