Drogfogás: közel féltonnát találtak a pénzügyőrök.


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAV pénzügyőrei 417 kg marihuánagyanús anyagot találtak egy holland tehergépjárműben Röszkén – adta hírül a NAV.


A kábítószergyanús anyagot lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A pénzügyőrök egy holland állampolgár által vezetett, a benyújtott okmányok szerint üres holland rendszámú tehergépjárművet vizsgáltak a röszkei határkirendeltségen.

Az okmányok ellenőrzését követően a pénzügyőrök röntgenvizsgálatra irányították a járművet, ahol megállapították, hogy a pótkocsi alján egyértelműen különböző sűrűségű anyag található.

A pótkocsi hátsó ajtajának kinyitásakor a pénzügyőrök orrát friss festékszag csapta meg, majd azt látták, hogy a padlólemezen friss szerelési nyomok vannak.

Forrás: NAV

A rögzítőcsavarok és a padlólemez eltávolítása után, az ott kialakított hatalmas rejtekhelyről 410 darab téglatest alakú csomagban, összesen több mint 417 kg marihuána gyanús anyag került elő.

A pénzügyőrök a megközelítőleg félmilliárd forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, a járművet, valamint a holland férfit átadták a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya munkatársainak, akik a férfit őrizetbe vették és ellene kábítószer birtoklása bűntett miatt eljárást indítottak.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.

2024. február 23.

E-kereskedelem: a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (1. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.