E-cigarettákra csapott le a NAV


Mintegy hatezer e-cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy bolgár sofőrnél az M5-ös autópálya petőfiszállási pihenőjében.

A teherautó elektronikai eszközöket, autóalkatrészeket és a rózsaolajos kozmetikumokat is szállított. A bevetési igazgatóság pénzügyőrei a rakodási jegyzék egyik tételét szúrópróbaszerűen átvizsgálták, mert azon a többi tételhez képest hiányos feladási és címzési adatok voltak.

A járőrök a fóliával körbetekert raklapon lévő dobozokban különböző kiszerelésű, 2 százalékos nikotintartalmú elektronikus cigarettát, és 71 ezer milliliter, többféle ízesítésű töltőfolyadékot találtak. A sofőr – állítása szerint – nem tudta, hogy mit szállít és a dohánytermékek eredetét sem tudta igazolni – tudatta a vámhivatal.

A NAV járőrei a mintegy 120 millió forint értékű e-cigarettát a töltőfolyadékkal együtt lefoglalták és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak – olvasható a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2020. szeptember 28.

35 kilogramm dohányra csapott le a NAV

Több ezer szál cigaretta előállítására elegendő fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy autóban.