Egy ‘adótanácsadó’ emlékére

Szerző: dr. Juhász István
Dátum: 2020. december 30.
Címkék: ,
Rovat:
December 28-án, életének 81. évében elhunyt Éless Béla színész, rendező, színházigazgató, ’színházcsináló’.

A legtöbben a Szomszédok című teleregény adótanácsadójaként emlékezhetnek rá. Szerepében Kerei Gusztávnak hívták, egy visszataszító figurát játszott – zseniálisan! Ezt a szerepet 1997-től a sorozat megszűnéséig (1999) játszotta, összesen 35 epizódban tűnt fel.

Mindenkivel szóváltásba keveredett, de mindig ő húzta a rövidebbet, felrobbantotta a lakását, adótanácsadóként elfelejtette befizetni a saját adóját.

Éless Béla a Szomszédokban

A sorozat íróinak szükségük volt egy állandóan kötekedő, a kákán is csomót kereső lakótársra. Erre az adóreformot és a rendszerváltást követően egy szerepe szerint adótanácsadót tartottak alkalmasnak.

A cikk végén megadunk néhány linket, ahol az adótanácsadó okoskodik (ennél többet is találhatunk a youtube-on).

Éless Béla 1940-ben született Kassán, Több színháznak volt vezetője, szülőatyja, színpadi szerepeinek a száma hetven körül volt, rendezéseinek száma az ötvenet közelítette. Mintegy húsz filmben és tucatnyi tv-s szerepben – általában sorozatban – játszott.

Kerei és a 15dkg párizsi

Kerei mindenkit feljelent

Kerei majdnem megvakul

Kereinek lilul a feje

Kerei megint Kutyával kötekedik

Kerei legnagyobb tévedése

Kerei felrobbantja a házat


Kapcsolódó cikkek:


Közeledik a transzferár-nyilvántartás határideje
2021. március 2.

Idén legkésőbb május végéig kell eleget tenniük a transzferár dokumentáció készítési kötelezettségüknek azoknak a vállalatoknak, akik a naptári évvel megegyező üzleti évvel rendelkeznek.

Brexit – így alakuk a magánszemélyek adózása
2021. március 2.

Cikksorozatunkban témakörönként végigvesszük a Brexit okozta változásokat az egyes adónemeket, egyéb közterheket, vámokat érintően. Elemzéseinket egy mindenkihez nagyon közel álló területtel kezdjük: a magánszemélyek személyi jövedelemadózásával.

NAV: március 15-től lesznek elérhetőek az szja-bevallási tervezetek
2021. március 1.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) már öt éve automatikusan készíti el több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, ezáltal a NAV-hoz nem kell a kedvezményekre jogosító vagy a munkáltatói igazolásokat beküldeni, hanem az adózónak kell megőriznie azokat az öt éves elévülési idő végéig.