Egy ‘adótanácsadó’ emlékére


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

December 28-án, életének 81. évében elhunyt Éless Béla színész, rendező, színházigazgató, ’színházcsináló’.

A legtöbben a Szomszédok című teleregény adótanácsadójaként emlékezhetnek rá. Szerepében Kerei Gusztávnak hívták, egy visszataszító figurát játszott – zseniálisan! Ezt a szerepet 1997-től a sorozat megszűnéséig (1999) játszotta, összesen 35 epizódban tűnt fel.

Mindenkivel szóváltásba keveredett, de mindig ő húzta a rövidebbet, felrobbantotta a lakását, adótanácsadóként elfelejtette befizetni a saját adóját.

Éless Béla

Éless Béla a Szomszédokban

A sorozat íróinak szükségük volt egy állandóan kötekedő, a kákán is csomót kereső lakótársra. Erre az adóreformot és a rendszerváltást követően egy szerepe szerint adótanácsadót tartottak alkalmasnak.

A cikk végén megadunk néhány linket, ahol az adótanácsadó okoskodik (ennél többet is találhatunk a youtube-on).

Éless Béla 1940-ben született Kassán, Több színháznak volt vezetője, szülőatyja, színpadi szerepeinek a száma hetven körül volt, rendezéseinek száma az ötvenet közelítette. Mintegy húsz filmben és tucatnyi tv-s szerepben – általában sorozatban – játszott.

Kerei és a 15dkg párizsi

Kerei mindenkit feljelent

Kerei majdnem megvakul

Kereinek lilul a feje

Kerei megint Kutyával kötekedik

Kerei legnagyobb tévedése

Kerei felrobbantja a házat


Kapcsolódó cikkek

2024. április 24.

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 24.

Adóellenőrzésen bukott meg használtautó-kereskedő, valamint hamis gyerekcipőárus

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit; a kereskedőnél a végrehajtók ingatlant és 54 autót foglaltak le több mint 120 millió forint értékben – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán. Ugyanezen a napon a pénzügyőrök 2300 pár, több mint 17 millió forint értékű hamis gyermekcipőt foglaltak le – közölte a NAV.