Egy hét alatt 720 millió forintot szórt ki az MFB kkv-knak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) március 16-21. között 724 millió forintot folyósított a kkv szektor vállalkozóinak, ami a korábban jóváhagyott hitelszerződések teljesítése – tette közzé a hitelintézet honlapján.

Az állami tulajdonú hitelintézet 2009. január 1-eje óta eddig 67,8 milliárd forintot fizetett ki a mikro-, kis- és középvállalkozások hitelkérelmeire.

A bank a kkv szektortól a különféle vállalkozói hitel- és bankgarancia programok keretében 2010. március 21-ig összesen 5794 kérelmet fogadott be 401,6 milliárd forint feletti összegre, és 5054 kérelmet hagyott jóvá, 294,1 milliárd forint összegben.

Az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési, Agrárfejlesztési és Agrár Forgóeszköz, valamint az MFB Forgóeszköz Hitelprogramok keretein belül még jelentős források állnak a kis- és középvállalkozói szektor (kkv) rendelkezésére – hívja fel a figyelmet a bank. Az MFB kkv hiteleinek kedvezményes kamata változatlanul 5 százalék alatt van (3 havi EURIBOR + legfeljebb 4 százalék, 15 éves futamidőre).

Forrás: Index


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 25.

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz, csaknem egyharmaduk fél évente, 17 százalékuk havonta egyszer jótékonykodik – mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2023. szeptember 25.

A Booking-botrány mélyére ás a Gazdasági Versenyhivatal

Még korántsem került pont a Booking-ügy végére. A Gazdasági Versenyhivatal augusztus 24-én indította el gyorsított ágazati vizsgálatát az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán. A vizsgálati jelentéstervezet elkészítésének eredeti határideje 2023. szeptember 24-én járt volna le, de a hatóság ezt egy hónappal meghosszabbította, mivel a piaci folyamatok teljes feltárásához és értékeléséhez további időre van szükség.