Egy hét alatt 720 millió forintot szórt ki az MFB kkv-knak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) március 16-21. között 724 millió forintot folyósított a kkv szektor vállalkozóinak, ami a korábban jóváhagyott hitelszerződések teljesítése – tette közzé a hitelintézet honlapján.

Az állami tulajdonú hitelintézet 2009. január 1-eje óta eddig 67,8 milliárd forintot fizetett ki a mikro-, kis- és középvállalkozások hitelkérelmeire.

A bank a kkv szektortól a különféle vállalkozói hitel- és bankgarancia programok keretében 2010. március 21-ig összesen 5794 kérelmet fogadott be 401,6 milliárd forint feletti összegre, és 5054 kérelmet hagyott jóvá, 294,1 milliárd forint összegben.

Az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési, Agrárfejlesztési és Agrár Forgóeszköz, valamint az MFB Forgóeszköz Hitelprogramok keretein belül még jelentős források állnak a kis- és középvállalkozói szektor (kkv) rendelkezésére – hívja fel a figyelmet a bank. Az MFB kkv hiteleinek kedvezményes kamata változatlanul 5 százalék alatt van (3 havi EURIBOR + legfeljebb 4 százalék, 15 éves futamidőre).

Forrás: Index


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Megújították a magyar-svájci kettős adóztatás elkerüléséről szóló dokumentumot

A magyar-svájci gazdasági kapcsolatok további erősítése kiemelt fontosságú mindkét fél számára – hangsúlyozta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára, miután aláírta Jean-François Parozzal, a Svájci Államszövetség magyarországi nagykövetével a két ország közötti, a kettős adóztatás elkerüléséről szóló, egyezmény módosító jegyzőkönyvét a Pénzügyminisztérium (PM) pénteki közleménye szerint.

2024. július 12.

NAV: elindult a dohány-kontroll

Elindult a dohány-kontroll: július elején megkezdődött a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága kiemelt figyelmet fordít a feketekereskedelem megakadályozására – közölte a NAV pénteken.