Egymillió forintot érhet egy szolgáltatási számla


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nettó egymillió forintot érhet egyetlen lakossági szolgáltatási számla, ha a számla számát és a kibocsátó nevét a tulajdonos eljuttatja a Szerencsejáték Zrt.-hez, és a havonta kisorsolt tíz díjazott között van – közölte Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője hétfőn a kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.

Budai Bernadett kormányszóvivő elmondta, hogy a Tiszta Haszon programra, ami nem szerencsejáték, a kormány kérte fel a Szerencsejáték Zrt.-t, azért, hogy ezzel is ösztönözze a gazdaság kifehérítését a számla elkérésével. Az évi 180-190 millió forintos programot a Szerencsejáték Zrt. az eredményéből finanszírozza – mondta Budai Bernadett. Somorai László ehhez hozzátette: az 500 millió forint összegű promóció is a társaság költsége, azaz az állami tulajdonú cég összességében ennyivel kevesebbet fizet be a központi költségvetésbe.

A sorsolásra olyan lakossági szolgáltatás – áfa nélkül legalább ezer forintról – szóló számláját lehet beküldeni, amit a pályázó nevére állítottak ki 2009-ben. Például a festő-mázolótól, vagy a fodrásztól kapott számla vehet részt a pályázaton, az automatikusan számlázott közüzemi, közlekedési számla nem.

Budai Bernadett hangsúlyozta, hogy a kormány a jogszabályokkal és az ellenőrzéssel segíti a gazdaság kifehérítését, de szükség van a szemléletváltásra is, amire a most a „”Számlákkal a milliókért”” jelszóval meghirdetett program jó ösztönző lehet. A nemzetközi tapasztalatok alapján az ilyen programoknak elvitathatatlan társadalmi szerepük van. A kormányszóvivő kérdésre elmondta, hogy az első félévben a gazdasági fehérítésének eredményeként mintegy 50 milliárd forinttal több folyt be a központi költségvetésbe.

Forrás: Figyelőnet


Kapcsolódó cikkek

2023. október 3.

Uniós biztosjelölt: meg kell fontolni a kerozinadó és a fosszilis üzemanyagadó bevezetését

Mivel az Európai Uniónak vezető szerepet kell vállalnia a környezetvédelem területén, meg kell fontolnia a repülőgépek üzemanyagának megadóztatását, azaz a kerozinadó, illetve a fosszilis üzemanyagadó, azaz a karbonadó bevetésének lehetőségeit – jelentette ki Wopke Hoekstra holland külügyminiszter, új uniós biztosjelölt Strasbourgban, az Európai Parlament környezetvédelmi, közegészségügyi és élelmiszer-biztonsági bizottságának (ENVI) meghallgatásán hétfőn.

2023. október 2.

Könnyebb lesz a KKV-k élete

Az ETAF (European Tax Adviser Federation) tájékoztatása szerint az Európai Bizottság 2023. szeptember 12-én elfogadott egy jelentős mérföldkőnek számító KKV javaslatcsomagot az EU-ban működő határon átnyúló mikro-, kis- és középvállalatok támogatására, mely az adózással kapcsolatos adminisztratív kötelezettségek drasztikus könnyítésére irányul – hívta fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.