EKÁER és online pénztárgépek: más is átveszi?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Más országokból is érdeklődnek az EKÁER és az online pénztárgépek iránt a NAV egyik vezetője szerint.


Egyre több külföldi adózási szakember érdeklődik az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (EKÁER) és az online pénztárgépek iránt, hiszen minden kormányzatnak szüksége van az eredményesebb adóbeszedésre, a költségvetési bevételek biztosítására – mondta Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese egy konferencián szerdán, Budapesten.

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ), illetve a NAV által rendezett, a közteherviselés modernizációjáról szóló rendezvényen Varga Árpád elmondta: a költségvetés bevételeinek 92-93 százalékát szedi be az adóhivatal.

Az idén 11 868 milliárd forint az elvárás, ha ez teljesül, akkor a költségvetés kiadási oldalát is kezelni lehet – jegyezte meg az adóhivatal elnökhelyettese.

Eddig teljesíteni tudták a törvény által előírt számokat, amik növekvő tendenciát mutattak – tette hozzá.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.

2024. február 23.

E-kereskedelem: a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (1. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.